L'Atlètic de Madrid perd a San Mamés i acosta el Barça al títol de Lliga (2-1)

Si els blaugranes guanyen els altres partits que els queden, en tindrien prou empatant en el duel directe contra els matalassers per ser campions

2 min
Berenguer ha fet el primer gol de l'Athletic Club contra l'Atlètic de Madrid

BarcelonaL’Atlètic de Madrid va perdre a San Mamés (2-1) i va fer un altre pas enrere en les seves opcions de lluitar pel títol de Lliga. Els matalassers segueixen líders després d’aquesta jornada, però s’ho jugaran gairebé tot en el duel directe contra el Barça, previst per d’aquí quinze dies. Un matx que no serà definitiu, però que en funció del resultat pot deixar decidit el campionat per a un o altre equip. Sobretot per part blaugrana, que té encara un partit pendent.

Fins a quatre equips estan lluitant per la Lliga. Sens dubte, la més emocionant dels últims anys. A més de matalassers i blaugranes, també hi són el Reial Madrid i el Sevilla, que tenen 71 i 70 punts a la classificació, respectivament. Ara bé, no depenen d’ells mateixos per ser campions. Els que tenen la paella pel mànec són els altres dos.

Sobretot, el Barça, que dijous juga a casa contra el Granada el partit pendent per la final de Copa. De guanyar-lo, se situaria líder en solitari, amb un punt més que l’Atlètic de Madrid, tres més que el Madrid i quatre més que el Sevilla. Això vol dir que si l’equip de Koeman aconsegueix el triomf en la resta d’enfrontaments, en tindria prou amb un empat contra l’Atlètic per ser campió. L’ordre d’enfrontaments del Barça és: Granada, València, Atlètic de Madrid, Llevant, Celta i Eibar.

Íñigo dona la victòria a l'Athletic al 86

Les matemàtiques surten gràcies al gol d’Íñigo al minut 86, a la sortida d’un córner, quan l’Atlètic de Madrid es veia capaç de guanyar a San Mamés. El desplaçament, sempre difícil per als matalassers, s’havia complicat amb un gol matiner de Berenguer. Els de Simeone, però, van reaccionar i van passat a dur el pes del partit, amb més i millors arribades. Un cop més, com en molts dels duels d’aquest tram final de temporada, els va faltar punteria. La rauxa visitant va tenir efecte al minut 77, quan Savic va aconseguir empatar. I es van llançar en tromba per fer el segon. El conjunt basc els va enganxat en un contraatac, que va derivar en un córner, des d’on va arribat el definitiu 2 a 1.

stats