"Quin és l'equip del règim?": el Reial Madrid respon a Laporta tergiversant la història

L'equip blanc difon un vídeo a les xarxes socials on es vincula el club blaugrana amb el franquisme

ARA
2 min

BarcelonaL'esperada compareixença de Joan Laporta d'aquest dilluns sobre el cas Negreira va estar marcada, entre d'altres, pels dards que el president del Barça va llançar contra el Reial Madrid, personat en la causa contra el club blaugrana. Laporta va arribar a definir els blancs com "l'equip del règim" i aquesta nit el Madrid li ha volgut respondre. Ho ha fet amb un vídeo a les seves xarxes socials titulat "Quin és l'equip del règim?" i que, a través de la tergiversació de la història, intenta vincular el Barça amb el franquisme.

El vídeo, farcit d'imatges del No-Do amb frases sobreimpressionades reinterpretant els fets que s'hi narren, no menciona l'afusellament de l'expresident blaugrana Josep Sunyol per la seva condició de diputat d'ERC, ni tampoc episodis com la imposició del castellà o el canvi del nom del club per la supressió del català durant la dictadura de Franco.

El Madrid juga amb la història dient que el ministre general del règim, José Solís Ruiz, va inaugurar el Camp Nou o que es va atorgar la insígnia d'or i brillants a Franco, obviant que el club l'hi va retirar el 2019, així com dues medalles més, que havia rebut per imposició. També s'afirma, sense pudor, que Franco va salvar "tres cops de la fallida" el Barça, a més dels títols que van guanyar els blaugranes durant el règim.

Al final de tot, i en contraposició a la suposada afinitat del Barça amb el franquisme, el vídeo assenyala que el 1939 el Madrid estava en una situació "crítica", amb la seu social bombardejada, els trofeus robats i només 5 jugadors a la plantilla. "La resta s'han exiliat o han estat detinguts pels vencedors", diu la veu en off, just abans que se senti una gravació de l'expresident merengue Santiago Bernabéu: "Quan sento que el Madrid ha estat l'equip del règim em venen ganes de cagar-me en el pare de qui ho diu".

stats