Apunts en calent del PSG-Barça

L'equip de Xavi recorda a Europa que té un nom que el sap tothom: els apunts en calent del París-Barça

El conjunt blaugrana ha fet un partit notable al Parc dels Prínceps i s'ha emportat el triomf per 2-3

2 min
Raphinha ha estat l'autor dels dos gols del Barça al Parc dels Prínceps.

BarcelonaEl Barça ha aconseguit un valuós 2-3 a l'anada dels quarts de final de la Champions League disputada al Parc dels Prínceps gràcies a dos gols de Raphinha i un altre de Christensen que han superat els dos del París Saint-Germain a l'inici del segon temps. A continuació, els apunts en calent del partit:

El Barça ja no és un flâneur per Europa. Aquest personatge literari pertanyent a la França del segle XIX, i especialment al París de la mateixa època, es dedicava a caminar pels carrers sense un rumb clar, amb esperit receptiu davant les experiències que es trobava i amb aire d'explorador urbà. Amb aquesta actitud afrontava els partits de Champions League el Barça fins que va complir la missió pressupostada d'arribar als quarts. Avui, precisament a la capital francesa, ha demostrat que té un rumb. Lluitar per l'orelluda, una fita que després de perdre per 3-5 davant el Vila-real fa dos mesos i mig ni es contemplava, ara és una possibilitat.

El perdó guanyat. Durant la prèvia del partit, la cúpula de poder del Barça tenia clar l'objectiu de mínims: evitar una derrota voluminosa que deixés sentenciada l'eliminatòria. "Si a París s'aconsegueix un resultat acceptable, la tornada no és tan preocupant perquè la gent t'ho perdona més", explicava a l'ARA una peça clau en els despatxos del club. L'equip de Xavi Hernández ha menyspreat l'objectiu de mínims durant el primer temps. Però un nefast inici de segon temps ha tornat perillosament el Barça a una situació delicada abans de tornar a envalentir-se gràcies als retocs de la pissarra de Xavi, la màgia de Pedri i un remat de cap de Christensen.

El problema era Dembélé. Entre Koundé, Araujo i Cubarsí han anul·lat el gran temor blaugrana, Mbappé. El mateix han aconseguit amb l'exblaugrana Dembélé durant els primers 45 minuts. Però la situació ha canviat després de refrescar-se al vestidor. Dembélé, que amb la seva celebració ha demostrat acumular renecs interiors cap al Barça, ha fet les derrapades que ha volgut dins de l'àrea blaugrana abans d'afusellar Ter Stegen. Frenkie de Jong, que l'estava tapant en aquesta jugada, ha deixat de mirar-lo cara a cara, un error que ha permès a la nineta dels ulls de Xavi empatar momentàniament l'eliminatòria. Més tard, ha enviat una pilota al pal.

Polèmiques buides. La resposta de Luis Enrique sobre el fet que ell encarna millor l'ADN Barça que Xavi mencionant la seva superioritat en alguns aspectes del joc concrets, només és possible si ja te l'esperes i te l'has preparat. I, probablement, té més a veure amb la vanitat que amb alguna hipotètica estratègia psicològica. Un dia i mig ple de soroll després, els dos protagonistes s'han abraçat i han xerrat entre bromes al túnel de vestidors del Parc dels Prínceps. "Quina agressivitat, quina agressivitat!", ha exclamat Xavi veient que Luis Enrique se li acostava amb una postura de boxejador. "Pelopo (sobrenom afectuós de Xavi)! Ja saps com vaig sempre", ha contestat l'entrenador del París.

stats