Barça
Esports Barça 08/06/2022

Laporta: "Si activem les palanques econòmiques, el Barça passarà de l'UCI a planta"

El club espera ofertes de més de 200 milions per vendre una part del negoci de BLM i admet que li fa "poca il·lusió" hipotecar drets televisius

ARA
3 min
Laporta i la família

BarcelonaEl president executiu del Barça, Joan Laporta, ha comparegut al Senat, format pels socis de més antiguitat de l'entitat blaugrana. El mandatari ha sigut molt gràfic amb la situació econòmica i ha demanat el suport de la massa social per donar llum verda a les famoses palanques: "Si els socis ens fan confiança, el malalt passarà de l'UCI a planta per rebre les últimes cures. Si el soci ens dona confiança en l'assemblea del 16 de juny, el Barça tornarà a ser fort i podrà competir amb els clubs estat. El club segueix viu i té un gran potencial per generar ingressos mantenint el seu model de governança i de propietat. Necessitem donar beneficis aquest any després de dos anys en pèrdues, sense posar en risc el futur de l'entitat. Cap de les dues palanques han de posar en perill el compte de resultats dels pròxims anys". Laporta ha subratllat que és necessari firmar aquests ingressos per impedir que el Barça tanqui l'exercici amb pèrdues per tercer any consecutiu.

Després de la primera exposició, el vicepresident econòmic del Barça, Eduard Romeu, ha posat fil a l'agulla primer amb la venda de BLM i després amb la de part dels drets audiovisuals. "És important trobar inversors que ens ajudin a arribar a vendre [samarretes i marxandatge] en territoris en els quals nosaltres no podem penetrar. ¿Per quin cost vendrem aquest percentatge del negoci? Tenim ofertes per valor de 200 milions d'euros pel 49% de la companyia, però pensem que gràcies a un treball professional podrem aconseguir una quantitat més elevada. Tothom vol treure profit de la complicada situació que tenim. Nosaltres, però, volem posar en competència diverses ofertes, escollir els millors socis i guanyar temps i més diners. Aquest és l'objectiu que tenim amb BLM", ha explicat Romeu.

Pel que fa a la venda de part dels ingressos audiovisuals dels partits de Lliga, el dirigent ha reconegut que "no fa il·lusió", tot i que alhora ha admès que és "una palanca molt senzilla, molt nítida i que permet ingressos sòlids i estables en el temps, amb un risc molt relatiu per als inversors". Romeu, que ha recordat que el Barça és el club amb més audiència de la Lliga, ha xifrat en 166 milions d'euros anuals els ingressos per drets televisius de la Lliga. "Volem vendre entre un 20% i un 25% a inversors externs durant un temps acotat, aplicant un criteri de prudència perquè ens veiem amb cor d'arribar a altres acords, d'aconseguir altres vies d'ingrés, que puguin neutralitzar la xifra que cedim. Tot i que hem assolit el pacte amb Spotify, aconseguir més diners no és instantani", ha explicat l'empresari català, que ha tornat a recordar, com ja ha fet en altres ocasions, que el Barça necessita cinc anys per ordenar el seu vessant econòmic.

Primeres obres al Camp Nou

Sobre l'Espai Barça, Laporta ha declarat: "Ja tenim la llicència de l'Ajuntament de Barcelona per començar les obres a la primera i a la segona graderia del nou Camp Nou. L'Espai Barça serà el recinte esportiu i d'entreteniment més gran d'una ciutat europea. Però hem canviat el projecte perquè la guerra d'Ucraïna ens ha afectat. Hem de protegir els ingressos del 100% de l'aforament de la pròxima temporada a l'estadi i marxarem a Montjuïc la següent. Pel que fa al finançament, ja tenim tancat el crèdit per iniciar les obres". Després de les exposicions de Laporta i Romeu, l'organització ha fet fora els periodistes de l'Auditori 1899 per acabar de celebrar la trobada amb els socis més veterans.

stats