Barça

Laporta assegura haver resolt la destitució de Xavi "amb molta elegància"

El president del Barça garanteix tancar la temporada amb números verds i diu que la norma 1 a 1 està "a tocar"

3 min
Joan Laporta i Xavi Hernández el dia que
el president va ratificar públicament el tècnic.

BarcelonaEl president del Barça ha fet servir els mitjans oficials del club per donar explicacions i valorar l'actualitat blaugrana. Joan Laporta s'ha referit a la sortida de Xavi, que ha garantit haver resolt "d'una manera molt elegant"; de l'arribada de Hansi Flick, un entrenador que garanteix "maduresa i professionalitat", i també de l'actualitat econòmica, en què garanteix tancar la temporada amb números verds i diu que la norma 1 a 1, per la qual es podria fitxar amb normalitat aquest estiu, està "a tocar".

A l'espai El podcast del president, que s'emet a la plataforma Barça One, Joan Laporta ha donat la seva versió de la sortida de Xavi Hernández i, en concret, de la decisió de prescindir de l'entrenador un mes després d'haver-lo ratificat, arran d'unes declaracions en què posava en dubte la competitivitat de la plantilla i punxava el globus de l'optimisme que havia venut el president. "Les declaracions em van fer mal", admet Laporta.

"Quan vam acceptar la continuïtat de Xavi, tot anava molt forçat, perquè ja teníem coll avall que marxava. Quan ell canvia d'idea, hi ha un punt en què el seu entusiasme ens va fer prendre la decisió de ratificar-lo. Però, a partir del moment que fa aquelles declaracions, amb aquell canvi de discurs, jo tinc la sensació que he de donar un impuls. I vaig pensar que el millor per a l'equip era un entrenador nou que cregui al 100% en aquesta plantilla".

El president "assumeix la responsabilitat" de la destitució. "El què està ben decidit. I el com sempre es pot fer millor", afegeix. En qualsevol cas, ha tret pit del fet que mai li ha tremolat el pols a l'hora de prendre decisions. "M'ha tocat prendre'n amb llegendes, com Koeman, Xavi, Messi... però són les decisions que li toca prendre al president del Barça".

En qualsevol cas, Laporta garanteix haver "acabat d’una manera molt elegant amb el Xavi". "Hem arribat a un acord i té les portes obertes del Barça. S’ha acabat bé i ara donem un nou impuls a la plantilla, que era absolutament necessari per tirar endavant".

Laporta dona per fet tancar el curs amb números verds

En l'àmbit econòmic, el president ha donat per fet que el Barça tancarà el curs "en positiu" i que no serà necessària "cap gran venda". "Estem passant per una travessia del desert, ja vam dir que no seria fàcil la transició cap a la recuperació econòmica, però cada vegada la tenim més a prop".

En aquest punt, també s'ha mostrat optimista de cara a tornar a la norma 1 a 1 –poder fitxar amb normalitat– aquest mateix estiu. "Hem crescut en ingressos, hem reduït les despeses, la Lliga ha valorat el nostre esforç. Estem en una situació d’acabar de solucionar una operació que ens va generar fair play l’any passat i que hem d’acabar de resoldre", deia en referència a Barça Vision.

Hansi Flick, una opció que no és nova

Laporta, que ha destacat el nivell de la plantilla, ha explicat que l'opció de fitxar Hansi Flick no era nova sinó que "ja feia temps" que s'havien plantejat la seva incorporació. "Des que Xavi va dir que marxava, Flick ha estat estudiant el Barça. Deco i Bojan s’hi van reunir i van creure que era el nom oportú. Tots els informes eren positius".

El president ha dit que el nou entrenador, més enllà d'un impuls en el joc, suposarà també un impuls a escala física, que a parer seu ha sigut una de les mancances del Barça aquesta temporada.

stats