Barça

Laporta: "Ara hi soc jo. I això, a Messi, li agrada"

El president del Barça és "moderadament optimista" sobre la renovació de l'argentí i "no descarta" que Koeman continuï el curs vinent

3 min
El president del Barça, Joan Laporta

BarcelonaGairebé tres mesos després d'haver guanyat les eleccions, Joan Laporta ha fet la seva primera roda de premsa per parlar de l'actualitat del Barça. El president no ha donat grans titulars, excusant-se en el fet que la majoria de temes que hi havia damunt la taula encara no estaven tancats. Per exemple, la renovació de Messi, de la qual s'ha mostrat "moderadament optimista". O el futur de Koeman, que "no es pot descartar" que continuï el curs vinent. De la renovació de la plantilla no se n'han dit noms, i només ha promès que "la setmana vinent" s'anunciaran els pròxims fitxatges. I, pel que fa a la situació econòmica, i a l'espera que s'acabi l'auditoria interna, no descarta "depurar responsabilitats" a l'anterior directiva de Josep Maria Bartomeu.

Laporta, que ha volgut enviar un missatge de "paciència, optimisme i convicció que la temporada vinent serà molt exitosa", ha aclarit que feia la roda de premsa per "calmar la impaciència de l'entorn". "Anem a ritmes diferents. D'una banda, liquidant un projecte que no ha funcionat i, de l'altra, bastint-ne un altre que ens donarà molts èxits", ha afegit el president, que ha demanat més temps per poder posar en marxa el Barça que vol.

El president del Barça, Joan Laporta

El futur de Messi

"Messi vol que el Barça pensi en gran. Quan parlem d'un equip competitiu no és una frase feta", ha dit Laporta, que ja ha presentat una proposta de renovació a l'argentí. "El nou contracte va bé, però encara no està fet". Un any després que enviés un burofax per anar-se'n, ara Messi és molt a prop de quedar-se. "Què ha canviat? Que abans hi havia un president i ara hi soc jo. I això li agrada. Bartomeu el va decebre i ara hi ha un president que vol que continuï".

L'altre gran tema és el futur de Ronald Koeman. "No el descarteu", ha dit el president, donant a entendre que l'opció que compleixi el segon any de contracte està guanyant pes. Laporta no va voler ni confirmar ni desmentir que li buscava substitut, ni tampoc el contingut de l'última reunió que va mantenir amb l'entrenador. Per al president, Koeman "té el perfil" que busca però condiciona la decisió final a "unificar criteris" amb la directiva, referint-se al model de joc i a la llista d'altes i baixes de la temporada vinent. "És un entrenador que nosaltres no vam escollir i, per tant, necessitem conversar-hi per estar segurs que compleix el que volem que sigui el Barça". La setmana vinent tindran una nova reunió en què ja es podria prendre la decisió definitiva.

Tampoc s'ha mullat sobre el seu possible relleu, en el cas que sigui acomiadat. No ha volgut respondre sobre si desitjaria que Guardiola tornés, ni sobre l'opció de Xavi Hernández. Encara que, per la manera com s'ha expressat, ha donat a entendre que al migcampista de Terrassa encara el veu una mica verd per ocupar el càrrec.

La renovació de la plantilla

Pel que fa a la plantilla, i més enllà de Messi, Laporta ha reconegut que ja estaven treballant en la llista d'altes i de baixes i ha anunciat que "la setmana vinent" es faria oficial la primera incorporació per a la temporada vinent. Una plantilla que tindrà una renovació important. "Estem parlant amb tots. Hi ha un seguit d'aspectes que s'han anat relaxant els últims anys perquè no hi havia l'exigència necessària. Amb nosaltres, si es perd hi ha conseqüències", comentava el president, que ha fet una última reflexió: "No serveix guanyar la Copa si després es fa un final de temporada desastrós. Això servirà per prendre decisions".

Laporta no ha entrat a detallar l'aspecte econòmic del Barça, pendent de les auditories internes que ha demanat per saber l'estat real del club en termes financers. Però sí que ha avisat que, molt probablement, "depurarà responsabilitats" amb l'anterior directiva de Bartomeu. "Ens estem trobant amb coses preocupants i sorprenents, però les auditories encara no estan acabades".

stats