Barça

Laporta anuncia que Koeman seguirà sent l'entrenador del Barça la temporada vinent

El president ho ha comunicat després de la junta directiva: "És l'entrenador que volem"

Martí Molina
2 min
Koeman sortint de les oficines del Camp Nou després de reunir-se amb Laporta.

Ronald Koeman serà l'entrenador del Barça la temporada vinent. Ho ha anunciat Joan Laporta després de la reunió de la junta directiva d'aquest dijous. "Després d'aquest període de reflexió que ens hem pres amb Ronald Koeman, volem anunciar que hem acordat donar continuïtat al contracte que hi ha en vigor. Estem satisfets que hagin fructificat les converses".

El president ho ha volgut anunciar en persona després de la junta. Una reunió llarga i extensa en què també s'ha aprovat l'ordre del dia de l'assemblea de compromissaris, que finalment serà el dia 4 de juliol al Camp Nou (en què es preguntarà als socis sobre la Superlliga), i també s'ha donat llum verda a l'admissió de nous socis sense que sigui necessari el parentiu amb algun soci que ja formi part de l'entitat.

"Koeman és l'entrenador que volem"

Però el gran tema del dia ha estat, sens dubte, que la directiva manté la confiança amb l'entrenador. "S'ha aprovat per unanimitat", ha assegurat Laporta, que ha reconegut que el debat sobre l'entrenador ha estat extens i que ha anat més enllà de la reunió d'aquest dijous. "Koeman és l'entrenador que volem".

El president, en una compareixença de premsa que s'ha allargat tres quarts d'hora, ha demanat disculpes a Koeman perquè no va "calibrar l'impacte mediàtic d'aquest procés de reflexió". Laporta ha volgut assegurar, en diferents respostes, que si s'havia demanat més temps era per "conèixer en profunditat l'entrenador". "La relació era bona, però no prou per conèixer-nos l'un a l'altre. Ara estem en una posició molt bona. Ell ho ha entès i així m'ho ha fet saber".

"Koeman ha tingut un comportament impecable"

Laporta, que ha qualificat d'"impecables" les "explicacions i el comportament" de Koeman, fins i tot ha deixat oberta la porta a ampliar el contracte del tècnic. "De moment hem donat continuïtat al contracte. Aviat ens asseurem per parlar d'aquest tema". També ha assegurat que no s'ha plantejat una rebaixa de sou a Koeman com a condició perquè seguís. "Ja va fer un esforç la temporada passada i això no ho hem previst".

"No és cert que no s'hagi liquidat el contracte de Koeman perquè no hi hagi diners. Ho hauríem pogut fer, i si la decisió hagués estat aquesta jo ja no hauria intervingut en aquest procés de reflexió", ha contestat Laporta sobre fins a quin punt les dificultats de tresoreria han condicionat la decisió. En qualsevol cas, el president ha assegurat que "la figura de Koeman surt reforçada" i que veu l'entrenador "molt motivat" de cara a la temporada vinent.

stats