Barça
Esports Barça 21/06/2011

Sandro Rosell li haurà d'entregar la 'due dilligence' sencera a Joan Laporta

La jutgessa ha acceptat la petició de l'expresident del Barça de veure aquest informe en què se l'acusava de la mala gestió, per poder defensar-se, segons El País

Redacció
2 min
Joan Laporta ahir pujant les escales de l'hemicicle.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Finalment la junta directiva de Sandro Rosell haurà de lliurar-li a Joan Laporta la Due Diligence completa. Aquest informe econòmic detallat –més que una auditoria normal– resumia la suposada mala gestió de Joan Laporta al capdavant del club durant set anys, i ha sigut la base per la qual els socis compromissaris del Barça l'octubre passat van decidir emprendre una acció de responsabilitat contra l'expresident i set directius més pel deute generat durant el seu mandat (49 milions d'euros), que encara no s'ha presentat al jutjat.

Laporta va reclamar des del primer dia poder tenir accés a la Due Diligence completa per poder defensar-se de les acusacions, però la directiva actual no el va deixar, i només li permetien consultar-la a les oficines del Barça, però sense poder-ne fer còpies, cosa que l'expresident no va acceptar, i ho va denunciar al Jutjat de Primera Instància de Barcelona. El 24 de febrer d'aquest any el jutge va desestimar la petició de Laporta, i va ser especialment explícit en la seva sentència: “La invocació del senyor Laporta i el senyor Oliver a la interposició d'una futura demanda en defensa del seu honor i imatge, no és més que un subterfugi, estratègia o drecera processal per obtenir ràpidament la Due Diligence per poder combatre el seu contingut a través dels mitjans de comunicació afins, que penso que és realment del que es tracta”.

L'expresident del Barça va presentar un recurs al Jutjat número 30 perquè considerava que per defensar-se de les acusacions havia de poder veure el document acusatori. I aquest és el que li ha donat la raó finalment. Ara el Barça té 15 dies per entregar-li la Due Diligence, tot i que també poden presentar-hi un recurs en contra.

De la mateixa manera, Laporta va demanar poder intervenir a l'assemblea de compromissaris del passat 16 d'octubre per defensar la seva gestió davant els socis i evitar l'acció de responsabilitat, però la junta de Rosell només li va permetre intervenir com un soci més, amb el temps limitat, i va decidir no anar-hi. Per aquest últim fet Laporta va decidir impugnar l'assemblea, i la jutgessa –la mateixa– ha fixat el proper 24 d'octubre per celebrar-ne la vista oral.

stats