Barça

Laporta sedueix els compromissaris i aprova el finançament de l'Espai Barça

L'assemblea dona llum verda al projecte, que costarà 1.500 milions i que se sotmetrà a un referèndum entre tots els socis

3 min
Joan Laporta, intervenint durant la segona part de l'assemblea de compromissaris del Barça

BarcelonaJoan Laporta somreia per sota el nas just abans de la votació pel finançament de l'Espai Barça. El president sabia que havia aconseguit el seu objectiu, el de seduir els compromissaris, i que no tindria problemes per obtenir el seu aval per poder invertir 1.500 milions en remodelar el Camp Nou i construir un nou Palau Blaugrana. Si diumenge passat havia interromput l'assemblea després de veure el recel de part dels socis, pel temor a perdre la votació, a la represa se'ls havia ficat a la butxaca. L'anunci del referèndum, el compromís que tots els socis haurien d'acabar validant l'Espai Barça, era decisiva. Els assistents responen el president amb una ovació sonora. En aquell moment, tant ell com la junta tenien coll avall que havia guanyat el sí.

Emocionat, el president demanava una nova ovació per a tot l'equip de l'Espai Barça, present també a l'assemblea. Els socis acabaven de validar el finançament amb 405 vots afirmatius per només 21 en contra i 6 en blanc. També els directius es posaven dempeus. La junta havia aconseguit imposar el seu criteri malgrat que el pressupost de l'obra, que el 2014 havia de ser de només 600 milions, acabava passant a 1.500, el 250%. La proposta del referèndum acabava sent clau. De fet, alguns socis que prendrien la paraula poc després, agrairien a la junta el gest.

L'assemblea del Barça ha votat a favor del finançament de l'Espai Barça

Primer amb prudència, com si estigués temptejant el terreny, el president començava el seu discurs parlant dels 145 milions que ja s'han invertit (per fer el Johan Cruyff i treballs previs al Camp Nou, entre d'altres), i recordant que s'havia demanat un crèdit de 90 milions a aquest fi que s'havia de tornar el febrer. Un crèdit que quedarà englobat en el finançament de 1.500 milions sol·licitat. "El projecte havia quedat desfasat i tenia anomalies. Ens ha de durar 100 anys. Serà una obra arquitectònica meravellosa que deixarem en herència als nostres fills. Serà un lloc de pelegrinatge", deia Laporta, per posar l'accent en una obra "important per reflotar l'economia del club".

L'assemblea, represa sis dies després en una carpa annexa al Palau Blaugrana, no ha estat un èxit de convocatòria. Tan sols 389 assistents en l'inici, i 455 a l'hora de la primera votació. Laporta prenia la paraula per respondre els compromissaris que havien intervingut el diumenge per opinar sobre l'Espai Barça. Començava demanant "disculpes" per "no haver calculat bé el temps" el diumenge passat, i acabava fent broma sobre la durada de l'assemblea: "Espero que acabem abans del Barça-Madrid". El públic, còmplice, va riure de gust amb l'ocurrència.

Els assistents semblaven conformes amb les explicacions del president. No hi van haver estirabots ni sortides de to. Amb els dies havien pogut pair la informació que els havia explicat diumenge la vicepresidenta Elena Fort, desgranant els detalls del nou Espai Barça i els canvis introduïts per la directiva actual. Si l'altre dia havia parlat l'expresident Joan Gaspart, ara ho feia un altre nom il·lustres del barcelonisme, el representant Josep Maria Minguella, per anunciar el seu vot favorable al finançament i demanant celeritat a la junta per començar les obres. De moment no hi ha data pel referèndum, que s'hauria de celebrar els propers mesos. L'única veu compromesa va ser la d'un soci abonat a la 3a graderia, la que se n'anirà al terra, preocupat per com quedaria la seva situació mentre es fessin les obres. Fort responia recordant que "tothom hauria de fer sacrificis" i, en el seu cas, avançava que caldria fer "torns rotatoris".

stats