FUTBOL
Esports Barça 25/05/2018

L'Athletic, el penúltim pas del Barça femení per arribar a la final de la Copa

Aquest dissabte (14 h) a Reus les jugadores de Fran Sánchez volen imposar la seva condició de vigents campiones

A.n.
2 min
L'Athletic, el penúltim pas per al Barça femení abans de plantar-se a la final de la Copa

BarcelonaAquest dissabte (14 h, GOL TV) a Reus el FC Barcelona i l'Athletic Club buscaran un lloc a la final de la Copa de la Reina que es disputarà el 2 de juny a Mèrida. Abans (12 h, GOL TV), el Granadilla i l'Atlètic de Madrid, que ja s'ha proclamat campió de la Lliga Iberdrola, s'enfrontaran en l'altra semifinal. En unes semifinals a partit únic que es disputaran a Reus, el Barça i l'Atlètic volen reeditar la final de l'any passat, mentre que l'Athletic i el Granadilla busquen alçar per primer cop el trofeu. Les blaugranes tindran l'empenta d'una Laura Ràfols que vol revalidar el títol de campiones de Copa i tancar així la seva última temporada al Barça després de 14 anys al club.

El tècnic blaugrana, Fran Sánchez, ha destacat aquest divendres la dificultat que plantejarà la final contra el conjunt basc i ha rebutjat l'etiqueta de favorites. "En una eliminatòria a un partit no hi ha un clar favorit, és veritat que a la Lliga hem acabat per sobre seu, però ens van plantejar dos partits molt durs durant el campionat. No serà un partit còmode. Haurem de demostrar el nostre nivell". De fet, el conjunt basc ja sap què és guanyar el Barça aquest curs, perquè es van imposar 0-1 en la seva visita a Barcelona gràcies a un gol solitari de Lucía Córdoba. Són l'únic equip que ha sigut capaç de guanyar les blaugranes a domicili aquesta temporada a la Lliga.

Per la seva part, el tècnic de l'Athletic, Joseba Aguirre, ha volgut destacar les seves "ganes i il·lusió per donar la sorpresa". Després d'admetre que el seu equip acaba "físicament just després del gran desgast" que van suposar els quarts de final contra la Reial Societat, Aguirre ha exposat la seva lectura del partit: "Hem d'estar perfectament estructurades, que ens surti tot bé i que el Barça no tingui el seu dia. No tenim la mateixa plantilla que el Barça, però estic segur que plantarem cara".

Un precedent a la final del 2014

Els dos equips arribaran a la semifinal amb pràcticament les mateixes hores de descans i després d'haver superat el Llevant i la Reial Societat. Les jugadores de Fran Sánchez van superar les valencianes (1-0 i 0-1) i les de Joseba Aguirre es van imposar contra el seu rival basc amb un resultat global de 4-2 a l'eliminatòria, després de guanyar per 2-1 i 1-2 els dos partits de quarts de final. El conjunt basc arribarà aquest dissabte a Reus on sap que, per la proximitat geogràfica amb Barcelona, el públic serà més afí a les blaugranes. Les basques arribaran amb ganes de revenjar-se de la final de Copa del 2014, en què es van veure superades pel Barça als penals (5-4) després que el partit hagués acabat amb empat (1-4).

stats