Barça
Esports Barça 10/01/2022

La lesió d'Eric, un maldecap de cinc setmanes de durada

El Barça, que recupera Ansu Fati per a la Supercopa, perd el central quan encadenava cinc partits seguits com a titular

2 min
Eric Garcia xutant una pilota a Granada.

BarcelonaEl Barça ha encetat el 2022, de moment, amb la mateixa mala sort amb les lesions que el va acompanyar l’any passat. L’últim a entrar a la infermeria blaugrana, en la qual en alguns moments hi han arribat a haver fins a una quinzena de baixes entre lesionats i casos de coronavirus, és Eric Garcia. El club va comunicar ahir que les proves realitzades pels serveis mèdics del Barça confirmen que el central de Martorell té una lesió al bíceps femoral de la cuixa dreta. El temps de baixa aproximat és de cinc setmanes.

Eric, que s’havia tornat a fer un lloc en l’onze últimament -havia sigut titular en els quatre últims partits de Lliga i també a la Copa, contra el Linares-, es perdrà la semifinal de la Supercopa que el Barça disputarà dimecres contra el Reial Madrid. El defensa català es va lesionar al minut 54 del partit contra el Granada, quan va allargar la cama per rebutjar una pilota aèria i, tot sol, es va aturar i es va posar la mà al darrere de la cuixa dreta. La previsió és que Eric pugui estar recuperat per a l’anada dels setzens de final de la UEFA Europa League contra el Nàpols del 17 de febrer.

Lenglet, el relleu, i Araujo, dubte

Clément Lenglet va ser l’encarregat de substituir-lo contra el Granada i, a priori, tot fa pensar que serà el seu relleu en el duel contra el conjunt blanc. Des del Barça tampoc es descarta del tot la presència de Ronald Araujo, malgrat que el central uruguaià va ser operat aquest mateix divendres de les fractures que tenia en dos dits de la mà dreta. Segons va publicar el diari As, Araujo podria participar en el partit amb una fèrula protectora a la mà dreta, però no deixa de ser una decisió arriscada perquè dimecres no s’haurà complert ni una sola setmana des que va ser intervingut.

En cas que l’uruguaià pugui arribar al partit, Xavi podria alinear una defensa amb tres centrals davant del Reial Madrid. La formarien Araujo, Piqué i Lenglet, mentre que els carrils laterals serien per a Dani Alves i Jordi Alba. No és gens descartable que l’egarenc aposti per jugar amb aquest esquema davant un conjunt madrileny que arribarà endollat al partit després de golejar el València (4-1) aquesta jornada amb doblets de Karim Benzema i Vinícius. 

Amb tot, el Barça viatja aquest migdia cap a l’Aràbia Saudita amb les baixes per coronavirus de Ferran Torres i Pedri. En cas que donin negatiu, però, no es descarta que puguin incorporar-se més tard a l’expedició, tot i que pel que fa al davanter valencià encara segueix sense estar inscrit. Per la seva part, Frenkie de Jong, amb una elongació al soli de la cama esquerra, segueix sent dubte.

Retorn d’Ansu Fati

Si bé la lesió d’Eric és la creu, la cara és el retorn d’Ansu Fati. Tal com va anunciar Xavi en la roda de premsa prèvia al partit contra el Granada, el davanter hispanoguineà tindrà l’alta mèdica per poder tenir alguns minuts dimecres contra el Madrid. La pauta amb Ansu segueix sent la de mantenir la màxima prudència, però el tècnic celebra recuperar l’atacant més determinant que té el Barça.

stats