Barça
Esports Barça 27/02/2023

Lewandowski també diu prou

El davanter polonès pateix unes molèsties musculars arran de l'excés de partits i no podrà jugar dijous al Bernabéu

2 min
Lewandowski lamentant-se en el partit a Old Trafford.

BarcelonaRobert Lewandowski no podrà jugar aquest dijous al Santiago Bernabéu a causa d'unes molèsties al bíceps femoral esquerre arran del partit de diumenge contra l'Almeria al Power Horse Stadium. El davanter polonès, sense relleu natural a la plantilla del Barça, ha pagat l'esforç dels últims dies amb uns problemes físics que l'obligaran a descansar de cara a l'anada de les semifinals de la Copa del Rei. La seva baixa s'estendrà com a mínim durant dues setmanes, amb la idea que pugui reaparèixer en la visita del Reial Madrid al Camp Nou del 19 de març en el partit corresponent a la 26a jornada de Lliga. La tornada de les semis de Copa contra els blancs, prevista per a principis d'abril, segur que la podrà disputar. La notícia l'ha avançat Relevo i l'ha confirmat el Barça minuts després via comunicat.

Lewandowski, que aquest mes d'agost farà 35 anys i té contracte amb el Barça fins al 2026, ha jugat de titular sempre que ha estat d'alta. Ara Xavi Hernández haurà d'improvisar un atac de garanties per a dijous, perquè ara mateix només té disponibles dos efectius amb fitxa del primer equip: Raphinha Dias i Ferran Torres. Ansu Fati, en principi, hauria de recuperar-se a temps per a la cita de Chamartín, ja que només té un cop al genoll. En canvi, Ousmane Dembélé està descartat al 100% per la lesió muscular greu que va patir al camp del Girona. A causa d'aquesta escassetat de davanters, patrocinada també per la recent marxa de Memphis Depay a l'Atlètic de Madrid, els tècnics blaugranes han cridat a entrenar-se aquest dilluns dos atacants de la base, l'argentí Lucas Román i el barceloní Ángel Alarcón. Només el segon ha tingut minuts amb el primer equip. A Almeria, de fet, va ser l'únic jugador del Barça que va xutar entre els tres pals.

Tres baixes de pes compliquen el ressorgiment del Barça després de dues derrotes

L'absència de Lewandowski, màxim realitzador blaugrana amb 25 dianes entre totes les competicions i actual pitxitxi de la Lliga, se suma al citat contratemps de Dembélé i a la traumàtica baixa de Pedri González, que també va caure fa uns dies per culpa d'una lesió al quàdriceps. El polonès és el futbolista amb més olfacte golejador de l'equip; el francès, el que té més desequilibri per banda, i el canari, el que aporta més imaginació a la zona de tres quarts, on el Barça ha de trobar avantatges per atacar millor. Per tant, Xavi està obligat a buscar solucions a curt termini per compensar tres pèrdues tan sensibles. Ansu Fati i el renascut Ferran Torres estan cridats a liderar l'aspecte golejador, mentre que Raphinha i Balde han de fer un pas endavant per guanyar avantatges pels costats. El forat de Pedri és més difícil d'omplir, com s'ha demostrat els últims mesos. Pablo Torre és qui té un perfil més semblant al de Tegueste, però els tècnics no hi confien.

stats