Esports 18/12/2016

L'assemblea dóna llum verda per a Rakuten i Mission Hills Group

Ha estat una assemblea amb molt poc quòrum, només 407 dels 4.494 compromissaris

Martí Molina
2 min
Imatge de l'assemblea extraordinària de compromissaris

BarcelonaL'assemblea extraordinària de compromissaris del Barça ha donat llum verda als acords amb Rakuten i Mission Hills Group. En una reunió amb molt poc quòrum, només 407 socis dels 4.494 que estaven convocats, la junta no ha tingut problemes per aconseguir l'aval dels compromissris.

Rakuten

L'acord amb Rakuten ha estat el primer de l'ordre del dia. El vicepresident de màrqueting, Manel Arroyo, ha estat l'encarregat de presentar el nou patrocinador principal del Barça, que signa a partir de la temporada 2017-2018 i fins al 2021, amb opció a un any addicional de pròrroga, a canvi de 55 milions d'euros per temporada amb una prima de 5 milions per guanyar la Champions i d'1,5 per guanyar la Lliga.

"L'acord ens situa líders en el rànquing de patrocinadors principals de la samarreta", ha dit Arroyo, després de recordar els detalls del patrocini. Al seu torn, el president, Josep Maria Bartomeu, ha parlat de Rakuten com "un company de viatge excel·lent" i ha tingut un record per a Qatar Airways i Qatar Foundation. "Sense ells no hauríem aconseguit la recuperació econòmica ni un Barça més competitiu".

Els socis han donat un vistiplau majoritari, amb el 98% dels vots: 377 a favor del 'sí', 4 a favor del 'no' i 5 en blanc.

Mission Hills Group

Posteriorment ha estat el torn de Mission Hills Group, pel qual el Barça vol crear "una gran escola" a l'illa de Haikou a la Xina, un espai futbolístic fet de bracet amb la Federació Xinesa i que busca "implantar la metodologia blaugrana". S'ha encarregat d'explicar-ho Òscar Grau, el director executiu del club, que ha parlat d'una ocupació d'uns 1.000 nens en aquesta escola, on també hi haurà diferents serveis paral·lels, com ara de restauració.

El club inverteix 4 milions d'euros, calcula que en el pitjor escenari necessitarà quatre anys per recuperar-los i s'assegura tenir l'última paraula en la presa de decisions. El Barça es garanteix per contracte un 15% de la facturació i un 50% dels futurs beneficis. L'acord serà per 10 anys i, després del vistiplau de l'assemblea, es firmarà al mes de gener perquè al juliol ja es facin els primers campus.

Tot i les discrepàncies d'alguns compromissaris, la directiva de Bartomeu també ha obtingut l'aprovació de l'assemblea, amb 364 vots a favor (89%), 21 en contra i 23 abstencions.

stats