Luis Enrique decanta la balança cap al costat de Bravo

L'asturià aposta pel xilè en el duel contra el Guangzhou del Mundial de Clubs

A.l.
Luis Enrique se saluda amb Scolari / YUYA SHINO / REUTERS

BarcelonaMés enllà de la baixa de Leo Messi contra el Guangzhou, la gran notícia de l'alineació de Luis Enrique ha estat a la porteria. El tècnic asturià –que rota Claudio Bravo i Marc-André Ter Stegen a la Lliga i la Champions–, ha apostat pel xilè per jugar les semifinals del Mundial de Clubs, un títol que es deriva d'haver aconseguit la Champions la temporada passada. Malgrat que l'equip xinès pràcticament no s'ha prodigat en atac, Bravo ha respost a la confiança del tècnic i ha aturat una rematada de cap d'Elkeson, al minut 41, quan el Barça guanyava 1-0. Durant la resta del duel, el porter ha passat desapercebut i només ha hagut de participar en alguna jugada de construcció, per donar suport als defenses en la sortida de la pilota.

La incògnita que no ha quedat resolta és si Bravo seguirà a la porteria el proper diumenge o l'asturià alternarà la titularitat amb Ter Stegen i el jove porter serà l'encarregat de defensar la porteria contra River Plate. Aquesta és una decisió complexa per a Luis Enrique i la seva gestió del vestidor, ja que deixar fora l'alemany podria provocar un problema dins el grup.

Fins al partit contra el Guangzhou l'alemany havia jugat més minuts, 1.110, la majoria a la Champions, però també quatre partits de Lliga en els quals el seu company va estar lesionat per problemes al soli. Bravo, amb el partit contra els xinesos, ja suma 1.170 minuts. L'índex de pilotes aturades més alt el té Ter Stegen a la Champions, amb un 83%, tot i que a la Lliga els papers es capgiren: 79% d'aturades de Bravo per un 61% de l'alemany. De fet, Bravo va encadenar sis partits sense encaixar cap gol, una ratxa que no ha aconseguit encara el seu competidor directe.

Hi ha un precedent que convida a pensar que Luis Enrique apostarà per Ter Stegen contra River Plate. A la Supercopa d'Espanya l'entrenador del Barça va alternar els dos jugadors: l'alemany va rebre quatre gols a Bilbao, mentre el xilè va sortir des de l'inici al Camp Nou, amb un empat a 1 final que no va fer possible la remuntada. A la Supercopa d'Europa, en canvi, la balança va caure cap al costat de Ter Stegen, que participar del partit esbojarrat contra el Sevilla (5-4).