Barça
Esports Barça 14/07/2015

Luis Enrique: "Arda Turan serà un jugador clau per a nosaltres, felicito la gestora pel fitxatge"

El tècnic asturià deixa clar que està "molt content" amb les dues incorporacions del Barça 2015/16

Natalia Arroyo
2 min
Luis Enrique / AFP

Sant Joan DespíLa segona temporada del Barça ja està en marxa i Luis Enrique, en la seva primera compareixença de premsa, ha assegurat que s'ha trobat l'equip "molt bé" en el seu retorn a la feina, en la que serà una temporada "molt interessant, molt atractiva" que afronta "amb il·lusió i motivació". El tècnic està "molt content" amb les dues noves incorporacions, que eren prioritàries, però encara no s'ha atrevit a valorar quin rol els té pensat. "Ja hi haurà temps per parlar d'això", ha dit en primer lloc, però de seguida ha afegit: "Arda Turan és un jugador clau per a nosaltres, felicito la junta gestora per la seva incorporació". També ha celebrat l'arribada d'Aleix Vidal, de qui ha dit que era un dels noms que havia marcat en la planificació del segon curs que es va deixar feta a final de temporada. "L'escenari ideal que jo volia és el que s'està donant ara", ha assegurat.

Estirant aquest fil, el tècnic espera que el segon any "sigui millor", la seva experiència li diu "que sempre ho és". "Hi ha coses sobre les que el jugador ja ha treballat i ara només haurem de recordar-li, això ho fa més fàcil. Però també és cert que els rivals també han vist per on vam fer-los mal i ens hauran estudiat més. Per això també era important reforçar-nos. Això tornarà a ser una evolució, tenim tres títols més que podem guanyar gràcies al triplet que vam aconseguir. Tornarà a ser un gran any, serà apassionant", ha dit.

L'entrenador blaugrana ha volgut desmarcar-se de la campanya electoral, deixant "en mans dels socis" la decisió del pròxim president del Barça, i ha assegurat, sense donar detalls, que anirà a votar i ja sap a quin candidat. Luis Enrique entén que "és normal" que hagi aparegut el seu nom en aquests dies. "Quan surti el candidat guanyador, ja parlarem per saber quines són les directrius. Parlaré amb qui faci falta, però a partir de dilluns. Jo treballo sobre realitats", ha afirmat.

Sobre el futur de Pedro, ha dit que voldria que es quedés, però entén que, a partir d'aquí, la decisió de futur dependrà del desig del futbolista i dels interessos del club. "No puc garantir minuts a ningú, ho saben els jugadors. Jo l'únic que puc dir és que m'agradaria que seguís". A partir de comentar el cas del canari, ha insinuat que Marc Bartra viu una situació d'incertesa similar i ha manifestat que no espera canvis amb Adriano, malgrat que el seu representant hagi valorat la seva sortida. "Jo no deixo sortir a ningú, i menys en la situació de no poder fitxar", ha comentat.

Luis Enrique ha confirmat que Munir i Sandro deixaran de ser jugadors del filial per consolidar un lloc al primer equip i ha reconegut que va preguntar per Denis Suárez, per recuperar-lo de la cessió al Sevilla. El tècnic no s'ha mostrat preocupat pel salt competitiu que separa Primera i Segona B, categoria on jugarà ara el filial blaugrana. "Amb mi Pedro jugava al filial a Segona B i també anava amb el Pep al primer equip. No dependrà tant de la categoria, com del rendiment del jugador", ha analitzat.

Preguntat pel comiat d'Iker Casillas, ha dit que no cal "dramatitzar" perquè és normal en el món del futbol que els futbolistes, "tard o d'hora", acabin la seva vinculació amb els seus clubs.

stats