L'exjunta de Bartomeu, molesta amb Suárez: "Es creu el centre de l'Univers"

El davanter uruguaià va dir que l'havien "maltractat" quan el van vendre a preu regalat a l'Atlètic de Madrid

3 min
Luis Suárez, emocionat, fent una videotrucada després de guanyar la Lliga amb l'Atlètic de Madrid

BarcelonaDesprés del fiasco de Lisboa, de perdre per 2 a 8 contra el Bayern Munic als quarts de final de la Champions, la junta de Bartomeu va intentar fer un relleu de futbolistes al vestidor del Barça. Però era un estiu complicat, marcat pel coronavirus i una crisi financera de grans dimensions. Aquella revolució es va limitar a fer neteja, sense poder portar jugadors més enllà dels que ja estaven emparaulats. Calia, sobretot, alleugerir la massa salarial i a un dels que els va tocar el rebre va ser Luis Suárez. L'uruguaià marxava del club blaugrana, set anys després, per la porta del darrere. Però trobava refugi a l'Atlètic de Madrid, on aprofitaria aquesta temporada per reivindicar-se amb 21 gols, tots a la Lliga. L'últim dels quals, el que va donar precisament el títol al conjunt matalasser.

Una de les imatges de la celebració de l'Atlètic va ser, precisament, la de Suárez. Estirat a la gespa, va agafar el mòbil per fer una videotrucada i es va posar a plorar. Després, encara emocionat, parlava als micròfons de Movistar. "Són moltes emocions per la situació difícil que em va tocar viure. La manera com em van menysprear [al Barça] a principi de temporada. L'Atlètic em va obrir les portes i sempre li estaré agraït a aquest club", comentava el davanter en la primera resposta. Un dard enverinat a l'anterior directiva blaugrana, que el va vendre en una operació en què, entre fixos i variables, de moment ha comportat tan sols set milions a les arques del Camp Nou.

Malestar a la junta anterior

Les paraules de Suárez van generar sorpresa i malestar entre els membres que formaven part de la junta anterior, segons ha pogut contrastar l'ARA. "No comptar amb un jugador i comunicar-l'hi no és maltractar ningú. El Barça paga pels seus jugadors, i massa bé per cert...", comenta un antic directiu que estava al corrent de l'operació. "Ja estàvem advertits que calia prendre decisions impopulars i aquesta en va ser una. Els jugadors també ho sabien perfectament", afegeix un altre exdirectiu de pes. "Aquest comentari és una mostra més de divinització que tenen els jugadors, que es creuen el centre de l'Univers", tanca un d'ells.

En línies generals, hi havia consens a la cúpula esportiva que el millor per al Barça era prescindir de Suárez. "L'error no va ser deixar-lo marxar, va ser no poder fitxar cap recanvi", recorden. L'altre debat era si havia de marxar a l'Atlètic de Madrid, un rival directe, i a més amb les condicions econòmiques que ho va fer, ja que el Barça li pagava una part de la fitxa d'aquesta temporada. "Era un moment crític i no hi havia cap alternativa que ens semblés millor", recorden des dels despatxos nobles del Camp Nou.

El cost de l'operació

Segons el comunicat oficial, Luis Suárez va marxar a canvi de sis milions en variables. Però el Barça també va cobrar, en paral·lel amb aquella operació, cinc milions fixos, que corresponien a renunciar al dret de tempteig sobre diversos futbolistes matalassers, explicava Mundo Deportivo. Tècnicament les operacions estan desvinculades, però en realitat una es va fer a canvi de l'altra. De moment al Camp Nou han ingressat set milions. Els cinc fixos més dos dels variables que, segons va avançar l'Sport, es pagarien quan el davanter jugués 20 partits amb l'entitat matalassera. L'altra variable, també de dos milions, va quedar-se en paper mullat, ja que anava condicionada al fet que l'Atlètic de Madrid es classifiqués per als quarts de final de la Champions: van caure eliminats contra el Chelsea a vuitens. Els dos milions restants van en el mateix concepte, que els matalassers es classifiquin per als quarts de final de la Champions de la temporada vinent. Per tant, dels onze milions possibles el Barça n'ha cobrat set i n'ingressarà un màxim de nou.

stats