BARÇA
Esports Barça 17/12/2015

Un 'assassí' a Yokohama

L'uruguaià ha classificat el Barça per a la final del Mundial de Clubs amb un 'hat trick' i superant les baixes per lesió de Neymar i Messi

Luis Suárez, autor d'un 'hat-trick' contra el Guangzhou / THOMAS PETER / REUTERS

BarcelonaLuis Enrique no dubtava gaire a l'hora de parlar de Luis Suárez. "És un assassí de l'àrea, un 'killer'. Algú capaç de solucionar qualsevol jugada per complicada que sembli". I tenia motius per parlar-ne amb aquests termes, ja que només uns minuts abans l'uruguaià havia marcat els tres gols que classificaven el Barça per a la final del Mundial de Clubs. Un 'hat trick' que li permetia igualar el que va fer Pelé l'any 1962 en l'antiga Intercontinental, en el partit de tornada entre Benfica i Santos, que va acabar amb un contundent 2-5.

El futbolista uruguaià ha estat determinant en un enfrontament que s'havia complicat inesperadament per la baixa de Leo Messi, descartat a última hora per un còlic nefrític. Sense Neymar, també absent, Luis Enrique havia d'improvisar ràpidament un equip titular de garanties. Sergi Roberto ha jugat a l'esquerra de l'atac i Munir ho ha fet a la dreta. Al mig, Suárez, que s'havia de fer un lloc entre la defensa rocosa i aculada del Guangzhou.

"Neymar i Messi són més que importants per a l'equip. Sabíem que havíem d'estar concentrats per poder tirar endavant la semifinal", comentava Suárez a la gespa del Nissan Stadium de Yokohama just després d'exhibir-se amb els tres gols.

Els primers minuts han estat difícils, amb pocs espais, però tot s'ha desencallat al límit del descans. Un xut de Rakitic, un refús del porter i l'oportunisme de l'uruguaià, que veia recompensada la seva insistència amb el primer gol del partit. "És un jugador imprescindible. A la seva capacitat ofensiva s'hi afegeix la seva tasca defensiva. És el primer que pressiona", afegia l'entrenador. "És un jugador extraordinari que et resol situacions molt difícils", rematava Robert Fernández, secretari tècnic del Barça.

Oberta la llauna, Suárez ha sortit inspirat a la gespa i ha aprofitat una bona passada interior d'Iniesta –després d'una jugada que ell mateix ha ajudat a construir– per fer el segon: control amb el pit i definició. Una acció similar a la que havia tingut Munir anteriorment, però que el jove del planter no havia pogut completar. Ara sí, el partit estava sentenciat. I al minut 67, tancat del tot, amb el penal que ha forçat Munir i que ha executat l'uruguaià, ajustat al pal.

El següent repte de Suárez és la final de diumenge contra River Plate. "És un rival molt fort, és un dels grans d'Amèrica. Esperem que hi hagi un bon espectacle i ens puguem emportar la copa", afegia el davanter uruguaià, pendent de saber si podrà comptar amb Messi i Neymar, els seus companys habituals de viatge.