Barça
Esports Barça 30/05/2023

Més retallades al Barça: acomiadat un dels principals responsables de seguretat i 12 treballadors més

Lluís Venteo, inspector dels Mossos, s'encarregava de la gestió dels operatius dels partits declarats d'alt risc

2 min
Lluís Venteo, responsable policial del dispositiu dels Mossos del clàssic

El Barça continua amb la seva política de retallades que implica diverses àrees del club blaugrana. A banda d'aprimar el pressupost de totes les seccions esportives, tant professionals com amateurs, l'entitat fa ajustos i acomiadaments en diferents àrees. Des del tancament de Barça TV fins a l'acomiadament d'executius de l'àrea de comunicació i ara, també, treballadors de càrrecs més baixos. Segons ha avançat la Cadena SER i ha pogut confirmar l'ARA, el club va comunicar aquest dilluns a 13 treballadors que prescindirà dels seus serveis, i aquest dimarts ho ha fet oficial pels seus canals interns. Entre els acomiadaments, hi ha el d'un dels alts responsables de l'àrea de seguretat del Barça, l'inspector del cos de Mossos d'Esquadra Lluís Venteo, que s'encarregava, entre altres tasques, de gestionar l'operativa en els partits declarats d'alt risc al Camp Nou.

Venteo treballava al Barça amb el comissari Xavier Porcuna, que, al seu torn, ocupa des del principi d'aquesta temporada la vacant que fa uns mesos havia deixat el comissari Ferran López per profundes diferències amb la manera de governar de l'actual junta. Aquest moviment va fer precisament que Venteo passés a tenir una funció més operativa. D'aquesta manera, el president Joan Laporta completava el relleu de les dues peces clau del departament de seguretat que hi havia a la junta de Josep Maria Bartomeu. Porcuna va passar a ocupar el càrrec de Xavi de las Moras (i que breument havia sigut per a López), mentre que Venteo es quedava amb les tasques de Jordi Sin. Ara el club decideix prescindir d'un dels dos actuals responsables de seguretat de l'entitat. A més, segons ha pogut saber l'ARA, també hi ha hagut un altre acomiadament en aquest departament.

Acomiadaments a l'àrea de 'compliance'

D'altra banda, el Barça ha comunicat l'acomiadament a treballadors d'altres àrees: cinc del departament comercial, tres del departament de comunicació, dos del departament de tecnologia de la informació i transformació digital, i un del departament de compliance, actualment encapçalat per Sergi Atienza des del març del 2022. D'aquest departament, que vetlla pel compliment normatiu de l'entitat, qui ha sigut acomiadada és Mireia Simona. La ja extreballadora del club va arribar a ser la directora d'aquesta àrea després que la junta directiva de Josep Maria Bartomeu acomiadés durant l'estiu del 2020 l'anterior directora, Noelia Romero, que prèviament havia obert una auditoria interna per investigar el Barçagate. 

De fet, Simona va ser un dels testimonis que va declarar davant la jutgessa que porta la instrucció d'aquest cas, que s'ha prorrogat fins al juliol. El lideratge de Simona a l'àrea de compliance va durar un any, des del juliol del 2020 fins al juny del 2021, quan ja amb Joan Laporta a la llotja del Camp Nou es va fitxar Xavier Mas. Però el recorregut de Mas com a director d'aquesta àrea encara va durar menys que el de Simona. El març del 2022 Laporta va incorporar Atienza, persona de la seva màxima confiança, per rellevar-lo. La intenció del Barça amb aquests acomiadaments és reduir costos i, per tant, no té intenció de substituir aquests treballadors.

stats