FUTBOL
Esports Barça 27/12/2014

Messi i Neymar, a l'onze ideal de 'L'Équipe'

El Bayern Munic, amb quatre jugadors, i el Reial Madrid (tres) són els altres equips que més protagonisme tenen en aquesta selecció del 2014

Efe
2 min
Leo Messi abraça Neymar / ALBERTO ESTÉVEZ / EFE

ParísQuatre jugadors del Bayern Munic (Xabi Alonso, Manuel Neuer, David Alaba i Philipp Lahm) i tres del Reial Madrid (Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo i Toni Kroos) protagonitzen l'onze ideal de 2014 del diari 'L'Équipe', que compta també amb els blaugranes Lionel Messi i Neymar.

Completen aquest equip ideal, votat per la redacció del diari esportiu de referència de França, el migcampista argentí del Manchester United Ángel Di María i el central del Borussia Dortmund Mats Hummels.

El diari justifica el protagonisme del Bayern i del Reial Madrid en el fet que els dos equips hagin guanyat les dues grans competicions de l'any: la Copa del Món els alemanys, i la Lliga de Campions dels madrilenys.

"Amb quatre campions del món (Neuer, Lahm, Hummels, Kroos) i quatre vencedors de la Lliga de Campions (Ramos, Di María, Xabi Alonso, Ronaldo) l'equilibri s'ha respectat perfectament", ha assenyalat el rotatiu.

"L'Équipe" reconeix que Messi potser no hagi signat el seu millor any, però admet que "la seva capacitat per marcar la diferència tot el temps, contra qui sigui, segueix intacta", i qualifica d'"extraordinària proesa" haver mantingut la seva presència al cim del futbol mundial des de fa sis anys.

"Els seus mèrits, disseccionats i discutits, fins i tot contestats al llarg de tot l'any, condueixen sempre al mateix balanç al desembre: entre els davanters, està molt per sobre de la resta", afirma el diari.

De Xabi Alonso destaca que la seva "ràpida integració a la Bundesliga ha confirmat que era un jugador d'una gran intel·ligència, amb una passada llarga que no té molts equivalents".

"L'Équipe" creu a més que Neymar "sovint ha salvat el seu equip de la mediocritat", i qualifica l'any de Cristiano Ronaldo de "fenomenal", "malgrat que el seu narcisisme a vegades l'atrapa".

El diari ressalta també les qualitats de Rams, "un defensa únic": Sense ell, el Reial brillaria tant?", es pregunta sobre un jugador a qui veu com "un dels únics espanyols que poden ser salvats del naufragi del Mundial", i que en la seva opinió ha tancat un any "sorprenent" amb el seu club.

stats