Barça

Messi pot arribar a cobrar fins a 138 milions per temporada

'El Mundo' desvela el contracte que va firmar l'argentí el 2017, que incloïa una prima de renovació de 115 milions i una altra de 78 per quan deixi el Barça

M.M.
2 min
Leo Messi, en acció durant el Barça-Betis

Leo Messi pot arribar a cobrar, al final d'una temporada on hagi guanyat tots els títols, 138 milions d'euros. Aquesta és una de les xifres més destacades del seu contracte amb el Barça i que desvela El Mundo en l'edició d'aquest diumenge. El rotatiu xifra, també, amb 115 milions la prima de renovació per acceptar aquest contracte, el 2017, i afegeix que en rebrà una altra de 78 un cop acabi la seva vinculació amb el conjunt blaugrana, probablement aquest mateix estiu.

A grans trets, ja havien sortit algunes de les xifres del contracte de Messi, però no al detall, com publica el rotatiu, que ha tingut accés a un document de 30 pàgines amb totes les clàusules de l'acord entre el Barça i el seu jugador franquícia. Fent la suma total, l'argentí hauria pogut arribar a cobrar, només durant aquests últims quatre anys, poc més de 555 milions. El Mundo, però, ha fet els càlculs i assegura que Messi ja se n'ha garantit 511 (comptant el sou d'aquest curs i la prima per quan es desvinculi del club). I això que, durant aquest període, no ha aixecat la Champions, títol que mereix els màxims emoluments per al jugador.

D'acord amb aquesta informació, Messi té assegurats cada any 61,3 milions d'euros en salari fix. A aquests cal sumar-hi 1,6 milions si juga el 60% dels partits oficials d'aquella temporada. La resta, fins als 138, corresponen a d'altres primes en funció de victòries i títols. I alguns d'ells són fàcilment aconseguibles, com els 1,6 per classificar-se per a la Champions o els 0,9 per arribar als vuitens de final. A partir d'aquí el contracte laboral estipula que Messi cobra 1,4 per ronda superada i 3,5 si guanya la Champions. Per aixecar la Lliga percep 2,3 milions, 0,6 per a la Copa i també 0,6 si guanya la Pilota d'Or.

Messi va arribar a un acord amb el Barça l'estiu del 2017 però no va ser fins a finals d'aquell any que va rubricar l'acord. Segons el rotatiu, per la incertesa de la situació política a Catalunya. En el moment de firmar, i com a gratitud, el jugador va rebre 115 milions (115.225.000). I es va garantir que rebria una altra prima, de 78 (77.929.955) un cop acabés la seva vinculació al Barça.

L'últim contracte de Messi?

Aquesta informació surt en un moment de dubtes per a l'argentí, ja que està meditant deixar definitivament el Barça. Messi ja va demanar formalment deixar el club a l'estiu, però l'encara president Josep Maria Bartomeu va negar-s'hi. Ara, des de l'1 de gener, és lliure per negociar (segons la normativa de la UEFA) ja que l'acord entre les dues parts expira aquest estiu.

Més enllà del projecte esportiu que pugui oferir-li el nou president electe del Barça, que s'escollirà a principis de març, també hi ha la part econòmica: les finances del club estan molt malmeses a causa de la gestió de l'anterior directiva i agreujades per la crisi del coronavirus. De fet, el president de la gestora, Carles Tusquets, ja va arribar a dir que, si fos per ell, hagués prescindit de Messi a l'estiu per estalviar-se precisament el seu salari.

stats