BARÇA
Esports Barça 23/01/2016

Messi, amb comptagotes, rescata un Barça ofegat a Màlaga (1-2)

El conjunt de Luis Enrique supera els andalusos en una mala primera part que ha arrencat amb el gol de Munir al primer minut

A.l.
3 min
Messi, després del segon gol a la Rosaleda / JORGE GUERRERO / AFP

BarcelonaTres petits glops de Messi són suficients per saciar els paladars més exigents i els estómacs més famolencs. L'argentí ha decidit el partit de la Rosaleda amb petites dosis del seu futbol, després d'una primera meitat en què el Màlaga ha superat els blaugranes, que s'havien avançat al marcador en el primer minut gràcies a Munir. Messi, desconnectat i absent durant bona part del duel, ha resolt a la represa amb una semivolea que ha donat els tres punts per al Barça, que a la propera jornada rebrà l'Atlètic de Madrid al Camp Nou.

A la primera part, recuperat de les molèsties dels últims dies, Messi semblava més capficat a amagar-se del molest sol de sobretaula, que no pas a participar en el joc col·lectiu. L'argentí ha estat absent fins que Clos Gómez ha enviat els equips als vestidors, al descans. Tot i això, l'argentí ha estat protagonista en les úniques dues pinzellades de futbol del Barça durant els primers 45 minuts. Primer, assistint Luis Suárez al primer minut, en una diagonal en què l'uruguaià ha superat Angeleri amb el cos, i després d'avançar en paral·lel a la línia de fons, ha deixat la pilota franca perquè Munir obrís el marcador. El colpeig de Suárez ha tocat en el cos de Kameni i el davanter madrileny del Barça ha rematat a porta buida, a escassos centímetres de la línia de gol. El de la Rosaleda ha estat el sisè gol de Munir aquesta temporada, el millor golejador de l'equip després dels tres integrants del trident. Des de l'agost del 2014, el dia del seu debut contra l'Elx, Munir no marcava en Lliga.

La segona aparició de Messi, a l'últim minut. Suárez roba en la pressió alta, l'argentí assisteix Munir, que topa amb les mans de Kameni, i la pilota queda mansa perquè Messi, des de la frontal de la petita, l'enviï sense oposició a la xarxa, però el remat de l'argentí ha estat sense tensió i Miguel Torres ha tingut temps de blocar la pilota i evitar l'avantatge visitant.

A la segona meitat, després de les paraules de Luis Enrique al vestidor, el Barça ha sortit amb una marxa més i Messi ha tardat sis minuts a resoldre. Centrada d'Adriano a cama canviada, i l'argentí entra des de segona línia per rematar de semivolea i batre el porter camerunès del Màlaga. Era un altre Messi. Un canvi d'orientació de 40 metres sense ni immutar-se, una passada picada per a Suárez que l'uruguaià ha estat a punt de caçar, i fins i tot una carrera defensiva per trencar el contraatac del conjunt andalús que li ha valgut la targeta groga. Amb tot el flanc ofensiu del Barça sota l'ombra, Messi ha aparegut insistentment, participant en l'elaboració més pausada del Barça.

Múltiples errors

L'argentí ha sortit al rescat d'un Barça irreconeixible a la primera meitat, superat per la intensitat d'un Màlaga de Javi Gracia que acostuma a posar les coses difícils a l'equip de Luis Enrique. Els primers 45 minuts han estat un conjunt de despropòsits per part blaugrana, amb una defensa inèdita –Vidal, Mascherano, Vermaelen i Adriano– que no ha sabut ni transmetre seguretat ni treure la pilota jugada des del darrere. Molts dels problemes blaugranes han vingut per la bona pressió andalusa, que ha provocat múltiples pèrdues en la primera línia de construcció catalana. En un d'aquests errors, Mascherano, fins llavors salvador, ha tret malament la pilota, i amb totes les peces descol·locades, el Màlaga s'ha plantat en dos tocs davant Bravo. El remat de Juanpi ha fregat en el mateix Mascherano i ha acabat superant Bravo.

Era l'empat a un, al minut 32, després d'una primera mitja hora per oblidar. En 15 minuts, el Màlaga havia servit quatre córners, el Chory Castro havia topat amb el pal, Vermaelen havia quedat ridiculitzat en una jugada que ha salvat 'in extremis' Mascherano, després que el central belga patinés sent l'últim home i deixés dos jugadors malaguenys davant Bravo. La mala imatge inicial la corregit Luis Enrique a la represa, amb Mathieu suplint Vermaelen, i Sergi Roberto tornant al lateral esquerre per substituir un Adriano amb problemes físics. El Barça ha resistit a la Rosaleda, sense Neymar ni Piqué, i amb els ulls posats ja en el decisiu duel de la setmana que ve contra l'Atlètic de Madrid.

stats