Barça
Esports Barça 16/01/2022

El mètode Ansu Fati per renovar Ronald Araujo

Com l'hispanoguineà, el central té pretendents a la Premier però es veu com un dels "líders" de la generació de joves blaugranes

2 min
Ronald Araujo contra el Reial Madrid a la Supercopa

BarcelonaSis dies després de ser operat de la mà dreta, Ronald Araujo va jugar un clàssic contra el Reial Madrid i, malgrat que el van penalitzar algunes errades en la sortida de la pilota, el central va firmar una actuació destacada. L'uruguaià de 22 anys està cridat a ser un dels líders de la defensa blaugrana i, tot i la seva joventut, sovint compleix amb nota i destaca tant per les seves qualitats físiques com per la seva maduresa i compromís. També pel seu joc aeri, del qual l'equip es beneficia a les dues àrees. Araujo va debutar amb Ernesto Valverde, en una estrena accidentada en què va ser expulsat. Amb Ronald Koeman va aconseguir la condició de titular, però les lesions van impedir que el neerlandès hi pogués comptar amb més regularitat. Ara, amb Xavi Hernández, malgrat ser suplent en l'estrena de l'egarenc a la banqueta blaugrana, el defensor uruguaià manté un rol destacat.

Araujo està content al Barça. Se sent important en l'equip i, segons apunten des del seu entorn, es veu com un dels possibles "líders" de la nova fornada de jugadors joves que il·lusionen el barcelonisme. "Se sent molt identificat amb el Barça", rubriquen. Això no canvia, però, que la situació contractual i salarial del futbolista estigui allunyada del protagonisme que està tenint amb el primer equip. I, en aquest sentit, els representants del jugador i el club blaugrana s'han emplaçat a trobar una entesa per millorar el vincle del defensor de Rivera, que finalitza el 2023. La seva eclosió ha cridat l'atenció de diversos clubs de primer nivell i ha despertat l'interès d'equips de la Premier League com el Manchester United i el Chelsea. La seva clàusula és de 200 milions d'euros (va passar automàticament de 100 a 200 quan, el curs passat, va ser inscrit com a jugador del primer equip), però el fet que acabi contracte la temporada vinent alimenta els cants de sirena.

El Barça confia en la voluntat de l'uruguaià de seguir com a blaugrana, però sap que haurà de fer un esforç econòmic per millorar les seves condicions contractuals i adequar-les al seu rol al primer equip. Salvant les diferències entre tots dos, és el que el club ja va haver de fer amb Ansu Fati, que també tenia el Manchester United anant-li al darrere, però l'entitat va aconseguir renovar el seu jugador franquícia gràcies a la convicció que tenia de seguir de blaugrana i millorant-li contracte -jugant també amb els bonus, atesa la dificultosa situació amb relació al fair play salarial-. Amb l'hispanoguineà i també Pedri renovats aquest curs, la prioritat passar ara per blindar Araujo a més de Gavi, que també acaba contracte el 2023.

Reunió prevista amb Roberto

Mentre el serial amb Ousmane Dembélé continua enquistat davant les negatives del francès, el club també confia en avançar aquesta setmana en una altra renovació: la de Sergi Roberto. Els representants del jugador i el Barça fa més d'un mes que no es reuneixen i es van emplaçar a reprendre els contactes passat festes. La previsió, sense que encara no hi hagi pactada cap data concreta, és reunir-se de nou aquesta mateixa setmana. El quart capità blaugrana, actualment lesionat, tenia pactats des de fa temps una rebaixa i un diferiment del sou similar al que van aplicar a Sergio Busquets i Jordi Alba, però perquè aquestes mesures es puguin dur a terme hauria de renovar un contracte que finalitza el juny vinent. 

stats