Apunts en calent

Un missatge tan directe que fa mal per a Riqui Puig: els apunts en calent del Barça-Celta

2 min
Riqui Puig demanant explicacions pel gol anul·lat contra el Celta.

BarcelonaEl Barça va superar per 3-1 el Celta de Vigo en un partit amb poca cosa en joc, un invent tàctic i un ensurt, la commoció cerebral d'Araujo. A continuació, els apunts en calent de la penúltima nit del curs al Camp Nou.

Sense arguments per a Riqui. Fa uns anys, amb Luis Enrique a la banqueta, el Barça canviava de sistema quan només tenia disponible un lateral dret: Aleix Vidal. L'entrenador no estava satisfet amb el rendiment del vallenc i preferia defensar amb tres centrals abans que posar-lo a jugar. Una cosa semblant està passant ara amb Riqui Puig. Xavi només tenia tres opcions per a tres posicions al mig del camp per al partit contra el Celta i va estimar-se més desfer el 4-3-3 abans que comptar amb el vallesà d'inici. Missatge duríssim per a un jugador que s'ha quedat sense arguments que justifiquin la seva permanència a l'equip. Ha de marxar si vol jugar amb regularitat.

Una xaviada sense conseqüències. La suplència de Riqui –va entrar a la segona part i li van anul·lar un gol– va fer que el Barça sortís amb un sistema força peculiar. Una espècie de 3-3-3-1, un dibuix que no veia el Camp Nou des de l'era Van Gaal. L'invent no va sortir gaire bé, la veritat. Alves va jugar de marcador dret, Alba d'interior esquerre i l'equip no va governar el partit ni va trobar solucions a la zona de tres quarts. Tot i això, va finalitzar la primera part amb un 2-0 gràcies a dos gols de Memphis i Aubameyang, a una aturada providencial de Ter Stegen i a la falta d'encert del rival. Si jugar bé no sempre garanteix la victòria, fer-ho malament tampoc és sinònim instantani de derrota. El futbol és així de capritxós.

Enamorat del caos. Per a capritxós i arbitrari, però, el repertori de Dembélé. Si fa uns dies, al camp del Betis, l'extrem va fer una exhibició de males decisions amb la pilota als peus, aquest dimarts contra el Celta es va refer amb una actuació la mar de clarivident. Va basar la seva aportació més en la qualitat que no pas en la quantitat, va detectar els espais en què podia fer mal i va driblar quan tocava Javi Galán, futurible del Barça retratat en defensa. Dembélé ja és el màxim assistent de la Lliga (13), s'ha cruspit la competència d'Adama i té tota la confiança de Xavi, que demana un esforç al club per garantir-ne la continuïtat. Que el debat no sigui sobre els gustos de l'egarenc, sinó per les pretensions de Moussa Sissoko.

Un altre partit de culte. Si la cara en atac va ser per a les assistències de Dembélé i per al doblet d'Aubameyang (13 gols en mig curs), la creu se la va tornar a endur Ferran Torres. Obert a l'esquerra, el valencià va tornar a viure lluny del perill –només 10 passades i cap intent de regat–, no va xutar a la porteria de Dituro i va rebre els primers xiulets de l'afició. En conseqüència, Xavi el va canviar al descans. Amb els 55 milions fixos que va pagar el Barça per ell, el Manchester City ha abonat part de la clàusula de Haaland. El temps dirà quina de les dues apostes surt millor en qualitat-preu. De moment, la blaugrana no justifica l'esforç econòmic realitzat.

stats