Barça
Esports Barça 01/03/2013

Els Mossos renyen el Barça per la bengala i l'adverteixen que hi haurà sancions pitjors si no rectifica

La policia exigeix al club que compleixi tres condicions per evitar que els violents segueixin entrant a l'estadi amb entrades reduïdes de preu

Albert Solé
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra s'han reunit aquest divendres amb el Barça per parlar dels aldarulls i l'entrada de bengales al Camp Nou dimarts passat. A banda d'anunciar-los la més que possible sanció d'entre 60.000 i 600.000 euros per una falta greu en el control d'accessos a l'estadi, la policia catalana ha renyat els responsables del Barça perquè considera que el club no ha fet cas de les reiterades advertències dels Mossos respecte de la Grada d'Animació i els seus riscos.

El director general dels Mossos, Manel Prat, present a la reunió, ha informat al Barça que els imposa tres condicions estrictes per evitar que aldarulls com els de dimarts es tornin a repetir, i que si reiteren a no fer-ne cas, les sancions podrien pujar de nivell fins al punt que un jutge pugui arribar a ordenar el tancament del Camp Nou durant uns partits.

Fonts dels Mossos expliquen a l'ARA que estan decebuts amb el club perquè, tot i les advertències, el club ha mirat cap a una altra banda, i ha intentat posar en marxa la Grada d'Animació de totes maneres: "Més avisats no podien estar".

Les tres condicions dels Mossos al Barça:

1- Control d'accés més estricte. Augmentar la seguretat a l'estadi per evitar que es tornin a produir els mateixos fets que l'altre dia. Els Mossos en són coresponsables també i es comprometen a augmentar els cossos policials els propers partits, però el primer responsable és el club.

2- Evitar la concentració al Gol Sud de violents. Demanen al Barça que no toleri que determinats individus amb antecedents violents entrin, com estan fent, de manera individual a l'estadi amb entrades de diferents accessos i portes, i després es concentrin en forma de grup a la primera graderia del Gol Sud. Els Mossos consideren que aquests individus violents tenen una mobilitat dins de l'estadi que no és tolerable.

3- Els Mossos han de tenir el control de totes les entrades. La policia vol tenir el control finalista també dels paquets d'entrades que el Barça ven a bon preu, i que té acreditat que acaben en mans d'altres persones que no són els destinataris inicials.

Busquen l'autor de la bengala

Al marge de tot això, els Mossos mantenen oberta la investigació per trobar l'autor material del llançament de la bengala, a qui encara no han pogut identificar. Si ho aconsegueixen, la responsabilitat serà només d'aquesta persona, no del club.

stats