BARÇA
Esports Barça 20/02/2014

El pare de Neymar desmenteix les acusacions contra ell i el seu fill en una carta

Neymar da Silva es defensa i parla de "falta d'ètica" en els moviments del Santos, que qualifica de 'temeraris'

Efe
2 min
Neymar ha penjat una fotografia a Instagram acompanyat del seu pare

Sao PauloEl pare del jugador brasiler del Barça Neymar, Neymar da Silva, ha desmentit aquest dijous detalladament en una carta titulada "Il·lusió d'ètica, l'alleujament dels Neymar" totes les acusacions que s'han fet en els últims mesos contra ell, les seves societats i el seu fill.

En la carta, publicada a la pàgina oficial de Neymar, el pare del futbolista fa referència als rumors que apunten a una possible evasió de capital per part de les seves empreses i subratlla que tots els diners de les seves companyies són al Brasil. "Tot és rebut al Brasil i òbviament tots els impostos són recollits aquí. Cap dels socis de les empreses de Neymar té comptes o estructures societàries fora del país, ni amb persones físiques ni jurídiques", destaca.

Així mateix, Neymar da Silva admet a la carta que té oberts diversos processos al fisc brasiler, tot i que precisa que tots estan en tràmit a causa de sol·licituds de devolució d'ingressos indeguts. "Amb la intenció de confondre l'opinió pública explicant mitges veritats, van dir que les meves empreses tenen processos oberts. Veritat! Però donarem la informació correcta: tots els processos són per a la restitució del valor pagat", afegeix.

El pare del davanter nega també qualsevol tipus de procés obert per part del Ministeri Públic Federal i ha recalcat que tot i tenir la possibilitat d'haver entrat amb una acció laboral contra el Santos en favor del seu fill pels drets d'imatge, ha rebutjat aquesta mesura. "Hi ha un procediment investigador tancat per problemes causats pel Santos quan Neymar Jr era menor d'edat i dependent fiscal del seu pare. El Santos va pagar la rúbrica de dret d'imatge i la Receita Federal va entendre que era una partida de naturalesa salarial i va exigir al pare de Neymar –en lloc d'exigir al Santos– els valors, promovent la competent reclamació laboral en nom de l'atleta", prossegueix.

A la carta Neymar da Silva explica les acusacions que parlen d'un suposat blanqueig de diners per part de la fundació del futbolista, 'Projeto Neymar Jr'. "Accediu a la pàgina i veureu com és injust aquest comentari", diu.

Sobre l'"exigència" del Santos d'accedir al contracte signat entre el davanter i el Barça, el pare del davanter apunta que el club brasiler demostra una conducta "temerària" després de dues negatives per part de la justícia per accedir al document. "El Santos admet la seva conducta temerària quan declara que, després de dues negatives, desistirà de l'acció i buscarà els documents a través de la justícia espanyola, és a dir, ataquen el nostre poder judicial [el brasiler], que per no ser de la seva conveniència, és desprestigiat", sosté. En el document, Neymar da Silva al·ludeix a la "falta" d'ètica del Santos.

stats