Apunts en calent

Només un prodigi trenca la monotonia: els apunts en calent del Barça-Mallorca

Lamine Yamal ha solucionat un partit en què l'equip blaugrana ha mostrat una imatge molt pobra

2 min
Lamine Yamal després de celebrar el seu gol davant el Mallorca.

BarcelonaEl Barça ha guanyat per 1-0 el Mallorca a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Els blaugranes consoliden la seva posició en llocs de Champions League i segueixen amb la llunyana esperança de lluitar pel títol de Lliga gràcies a una genialitat de Lamine Yamal en el segon temps. A continuació, els apunts en calent del partit.

Aquest Barça viu en la monotonia. Els primers 70 minuts de l'equip blaugrana davant el Mallorca han estat la continuació del partit de San Mamés de la setmana passada. Un plantejament anodí, cap espurna d'improvisació, lentitud a l'hora de moure la pilota, falta de mobilitat per part d'alguns jugadors, apatia per part d'alguns altres. No hi ha manera que Xavi trobi la tecla perquè el seu equip canviï la dinàmica desesperant de la temporada. Mentrestant, el temps passa, els títols s'escapen i l'afició es resigna.

La decidida aposta de Xavi pels joves. Poques vegades té sentit expressar en calent les valoracions racionals de la feina feta en el món del futbol (cosa que contradiu el nom d'aquesta secció), sinó que és recomanable posar-les sobre la taula al final del curs, i habitualment encara és més oportú sentenciar-les passats uns anys. De tota manera, és un acord unànime que Xavi s'ha quedat molt lluny de les expectatives al Barça. Però algunes llavors que planta potser es valoraran fermament passats uns anys. Una d'elles és Lamine Yamal, i avui ha decidit el partit amb un gol de bandera.

Marc Guiu per davant de Vitor Roque. En un partit de jugar-se les garrofes, tres futbolistes de 18 anys o menys han estat titulars: el mateix Lamine Yamal, Pau Cubarsí i Marc Guiu. Una de les sorpreses de l'onze inicial ha estat la inclusió del davanter de 18 anys de Granollers. Era esperable que Xavi fes rotacions tenint en compte que dimarts arriba el Nàpols a Montjuïc, però la lògica portava a pensar que, en cas que Lewandowski tingués descans, el seu recanvi seria el davanter arribat aquest mercat d'hivern per 30 milions d'euros fixos més 31 en variables: Vitor Roque.

L'invent i l'ensurt de Raphinha. Davant les baixes per lesió de Pedri i Frenkie de Jong, Xavi tenia l'opció de posar Fermín o Oriol Romeu d'inici al mig del camp. En canvi, l'escollit per acompanyar el duet Christensen-Gündogan ha estat, sorprenentment, Raphinha. El de Porto Alegre ha forçat un penal, però l'acció ha comportat que es fes mal al turmell dret (en principi, res greu) i Gündogan, a més, ha errat des dels onze metres. La necessitat de recórrer a invents com aquest i el de Christensen com a pivot per intentar que el rendiment millori és una mostra de la falta de recursos de la plantilla blaugrana.

stats