Nou burofax del cas Negreira: assenyala Laporta, Rosell i Bartomeu

Segons revela 'El Mundo', l'exàrbitre reclamava diners als tres presidents del Barça "després de tants anys de serveis prestats"

ARA
3 min
Enriquez Negreira, durant un partit dels anys 80

BarcelonaSegons ha publicat El Mundo, l'exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira va enviar un altre burofax amenaçant el Barça en el qual exigia a la cúpula del club que no podia deixar de pagar-li "després de tants anys de relació, de tants favors prestats i de tantes confidències compartides". Al mateix temps va subratllar que sempre va rebre "indicacions" directes dels diferents presidents, entre els quals Joan Laporta, actual màxim dirigent del club, Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell.

Enríquez Negreira, mitjançant els seus advocats, es va dirigir a l'entitat blaugrana mesos després que el club, sota la presidència de la junta de Bartomeu, trenqués la seva relació mercantil amb l'exàrbitre. L'històric excol·legiat va reclamar que continués la seva vinculació, va demanar que se li abonessin les factures pendents i, de nou, va fer referència als serveis prestats al Barça durant la seva llarga vinculació que, com a mínim, data des del 2001.

El nou burofax que ha revelat el diari 'El Mundo'.

El representant legal de l'ex número dos dels col·legiats espanyols va enviar aquest burofax al club el 3 de desembre del 2018. Es tracta d'una comunicació anterior al primer dels burofaxos, que ja va publicar el rotatiu madrileny, en el qual augmentava la pressió i va advertir –en una missiva dirigida a Bartomeu– que faria aflorar totes les "irregularitats" en les quals havia participat i que tenia "acreditades". Arran de tot aquest cas, la Fiscalia de Barcelona té en marxa una investigació per un presumpte delicte de corrupció entre particulars pel pagament d'1,4 milions d'euros per part del Barça a José María Enríquez Negreira, entre el 2016 i el 2018.

Foc creuat entre Tebas i Laporta

Aquesta nova revelació de les amenaces de l'exvicepresident del CTA arriba poc després del foc creuat de declaracions entre el president de la Lliga, Javier Tebas, i el màxim dirigent blaugrana, Joan Laporta. De fet, el president blaugrana s'havia mantingut en silenci des que va esclatar el cas Negreira. Fins aquest dimarts, Laporta no havia parlat i les úniques paraules oficials per part del club eren un comunicat, la setmana passada, en què no aclarien per què el Barça havia contractat el vicepresident dels àrbitres i havia pagat a preu d'or uns suposats informes sobre els col·legiats.

L'entrada a escena de Tebas, però, va servir perquè Laporta sortís del cau. Si el mandatari de la Lliga va proposar que el president del Barça havia de dimitir, Laporta contestava que "no li donaria aquest gust" i tornava el cop amb més força: "Té fòbia al Barça". Tebas va ser l'excusa perfecta perquè el president del Barça, que està intentant guanyar temps, tirés una palada de sorra a aquest incendi. Segueixen sense aclarir-se els motius de la contractació d'Enríquez Negreira ni es justifica com és que es van pagar (en total) gairebé 7 milions d'euros a la seva empresa, Dasnil 95, una xifra molt per sobre del que es paga en el mercat dels informes arbitrals.

Segons va dir Laporta, s'està investigant i "aviat" donarà les explicacions oportunes. Mentrestant, l'atac del president de la patronal li servia per desviar l'atenció i dir que aquest cas neix de la voluntat d'uns quants –entre els quals Tebas– de fer mal al Barça. Per la seva banda, Xavi Hernández, en la prèvia del Manchester United - Barça d'aquest dijous va afirmar que "mai" no ha sentit que l'hagin ajudat els àrbitres "ni a Espanya ni a Europa".

stats