Esports Barça 04/08/2017

París rep Neymar amb eufòria i ganes de Champions

El jugador assegura que va prendre la decisió de marxar al PSG fa pocs dies

Alícia Sans
3 min
Nasser al-Khelaifi i Neymar sortint plegats per fer la sessió de fotografies al futbolista brasiler.

ParísEl Ferrari i el Lamborghini que sempre estan aparcats a la cantonada de la Rue du Bassano i l’avinguda dels Camps Elisis ahir no eren els més fotografiats d’aquest conegut passeig de París. El protagonisme se l’enduia el número 27, on hi ha la botiga del París Saint-Germain (PSG), que des d’ahir llueix un flamant missatge, molt esperat pels aficionats del club francès. “Welcome to Paris Neymar Junior”, es pot llegir a la pantalla amb un immens 10 vermell.

Al migdia, la cua arribava fins a la pizzeria de gairebé quatre números més enllà. “Ni quan van fitxar Zlatan Ibrahimovic hi havia tanta cua”, assegura a l’ARA el Boubou, que treballa en un quiosc molt a prop de la botiga. “Estic molt content”, aprofita per dir aquest abonat al club. Neymar i Ibrahimovic [l’última estrella fugaç del PSG] “no són el mateix, ni pel nivell de joc ni per la qualitat”.

Igual o més content està el Junior, que no es va poder estar de posar-se la samarreta groga amb el 10 de Neymar mentre es dirigia amb la seva mare cap a la boca del metro. Van venir expressament des dels afores de París per comprar-la i “ser l’enveja dels amics”. El noi, de 17 anys, lluïa samarreta nova i un somriure d’orella a orella. “Fem cua des de dos quarts de 10 del matí, però estic content perquè hem fitxat el millor jugador del món”, deia el noi. “L’hem robat al Barça, però és legítim”, afegia abans d’augurar que aquest any la Lliga de Campions serà seva. “Almenys Neymar somriu”, s’afegia a la conversa l’Ouattara, la mare, fent referència al caràcter d’Ibrahimovic. Entre els aficionats del PSG, sembla que el jugador suec va deixar empremta.

El Carl i el seu amic feia només deu minuts que s’esperaven. Eren gairebé els últims d’una filera que des de primera hora del matí no veia la fi. Però aquest noi de 19 anys s’hi hauria estat el temps que hagués calgut, tot sigui per aconseguir la samarreta del boss. Així és com descriu Neymar, “un jugador llegendari que mereix tenir el seu lloc”. A París, esclar.

Com el Carl i el Junior, el Pascal té totes les esperances posades en Neymar per a la pròxima Lliga de Campions. “Amb la seva arribada, l’equip és més fort, res a veure amb Ibrahimovic”, s’aventura a comparar aquest pare de família, que va aprofitar la pausa del dinar per anar a comprar la samarreta per al seu fill de sis anys. “Anem al Parc dels Prínceps demà [avui] i així la podrà lluir”, explicava l’home, que acostuma a anar a aquest camp de futbol entre “tres o quatre vegades a l’any”. La compra del jugador brasiler per 222 milions d’euros diu que no el sorprèn. “És el preu del mercat i, de totes maneres, serà rendible en el futur”, assegura el Pascal.

Tot el contrari del que pensen el Vicente i l’Esperanza, una parella de valencians que viuen a París des de fa un parell d’anys. “És una barbaritat”, diu ell, que és del Barça. “No només per aquest jugador sinó, en general, per tots els jugadors”, afegeix molt disgustat amb la decisió de Neymar. “És una llàstima que hagi volgut anar-se’n per culpa dels diners que guanyarà, sabent que estava molt bé on era”.

El davanter brasiler sap que aquest és el retret que més es repeteix entre els aficionats blaugranes. És potser per això que en la roda de premsa de presentació va assegurar que no era així. “Vaig prendre la decisió d’anar-me’n fa dos dies. Em sap greu que una majoria, o una minoria, pensi que me’n vaig per diners. Els futbolistes no som robots, obligats a jugar tota la vida en un club. He deixat el Barça perquè volia nous reptes esportius”, va explicar el ja jugador del PSG.

Segons ha informat 'L'Équipe', Neymar no podrà debutar encara aquest dissabte contra l'Amiens (17.15 h), donat que la Lliga de Futbol Professional de França no ha rebut abans d'aquesta passada matinada el trànsfer, requisit indispensable per a que el jugador pugui partcipar. El document permetrà l'homologació del contracte. Així, Neymar, que serà presentat avui davant la seva nova afició al Parc dels Prínceps, haurà de seguir des de la grada el primer partit del seu nou equip a la Ligue 1.

El club recupera els 26 milions de la notaria

“Volem gent que no tingui dubtes”. Aquesta va ser la resposta del portaveu, Josep Vives, a l’adeu de Neymar. A més, va anunciar que el Barça ja ha recuperat el xec de 26 milions que s’havia dipositat en una notaria. “El club no pagarà aquesta prima de renovació. Hi havia tres condicions: que el jugador no hagués negociat la seva sortida durant el mes anterior al cobrament, que manifestés públicament que volia complir el seu contracte i que el pagament no es realitzaria fins a l’1 de setembre, quan es tanca el mercat”, va dir. G.R.

stats