Esports Barça 05/07/2017

Pep Segura, nou mànager general esportiu del Barça

Serà el responsable de l’àrea de futbol, mentre que Robert Fernández continuarà de secretari tècnic

Ara
2 min
Pep Segura

BarcelonaEl dia que el Barça anunciava l’acord per a la renovació de Leo Messi, també feia reformes a l’organigrama esportiu del club. Pep Segura va ser nomenat nou mànager esportiu de l’àrea de futbol, un càrrec de nova creació que el converteix en el màxim responsable de la gestió esportiva futbolística. “D’aquesta manera, el club equipara les estructures de tots els seus esports professionals”, informava l’entitat a través d’un comunicat.

Amb aquest nomenament, Segura deixa de ser el secretari tècnic del futbol formatiu professional, des d’on s’ocupava del Barça B i dels dos equips juvenils. Un càrrec que ara quedarà vacant a l’espera que el club anunciï aviat el seu successor, que s’encarregarà de confeccionar les tres plantilles -per ara només s’ha confirmat que els entrenadors seguiran en el càrrec i algunes renovacions-. L’àrea esportiva, que encapçala Albert Soler, ja té alguns noms sobre la taula i no descarta anunciar el relleu aquesta mateixa setmana, que vindria acompanyat d’altres nomenaments al futbol base.

Segura, doncs, fa un pas endavant en les seves responsabilitats al Barça, on està vivint una segona etapa. Llicenciat en educació física, va aterrar al club el 1997 per entrenar el juvenil A. Més endavant va ocupar altres càrrecs al Barça, com a responsable tècnic d’alt rendiment i scouting, fins al 2005. Segura va viatjar cap a Anglaterra per incorporar-se com a director tècnic de l’acadèmia de formació del Liverpool, fins que el 2015 iniciava la seva segona etapa al Barça. Primer com a secretari tècnic de futbol formatiu professional i, des d’ara, com a mànager esportiu.

Confiança en Robert

El nomenament de Pep Segura no té conseqüències per a Robert Fernández, que es manté com a secretari tècnic del primer equip del Barça “amb les mateixes responsabilitats que fins ara havia assumit”, explicava el club a través del comunicat. Fa unes setmanes, en l’anunci del fitxatge d’Ernesto Valverde com a nou entrenador blaugrana, el president Josep Maria Bartomeu també va avalar la feina de Robert i va garantir que seguiria al club. “Confiem en ell. Si no, no li hauríem encarregat que s’ocupés d’escollir nou entrenador”, resolia.

Tampoc hi ha canvis, almenys de moment, a la secretaria tècnica del futbol formatiu amateur -les categories per sota del juvenil-, que seguirà estant en mans de Jordi Roura i Aureli Altimira. Sí que n’hi haurà en els entrenadors que estan al seu càrrec, després que quatre decidissin deixar el planter del Barça aquest estiu.

stats