RECULL ARTICLES D'OPINIÓ
Esports Barça 06/05/2015

"Pep es mereix molt més que una sonora ovació abans d'un transcendental i decisiu partit de Champions": les opinions

El Barça-Bayern, amb el retorn de Guardiola al Camp Nou, centra la majoria dels articles d'opinió d'aquest dimecres

Ara
3 min
Pep Guardiola / PERE VIRGILI

BarcelonaEl Barça-Bayern, amb el retorn de Guardiola al Camp Nou, centra la majoria dels articles d'opinió d'aquest dimecres.

Joan Vehils, a l''Sport'

"Pep es mereix molt més que una sonora ovació abans d'un transcendental i decisiu partit de Champions. Pep es mereix una festa de veritat, i avui no és el millor dia. [...] Aquesta nit, Pep és el rival i el Bayern, l'enemic. Això sí, ningú ha d'oblidar que si Pep s'asseu avui a la banqueta contrària és perquè va ser ell qui va decidir marxar del Barça".

Josep Maria Casanovas, a l''Sport'

"A Messi se li va entendre tot. No ha tornat a parlar amb Guardiola el que és tant com reconèixer que van acabar distanciats i sense bon rotllo. No va voler ocultar-ho però tampoc va voler donar un titular explosiu i polèmic. De Luis Enrique va puntualitzar que "avui" la relació és bona".

Joan M. Batlle, a l''Sport'

"El que Guardiola sí que va dir, i és una veritat com un temple, és que estant Messi com està, és imparable. Ho sap ell i ho sabem tots. Sobretot ell, que quan va intuir que Leo ja no el seguia, va decidir acabar la seva etapa al Barça. Avui tornarà a dependre del Barça, però al revés del que depenia quan l'entrenava".

Santi Nolla, al 'Mundo Deportivo'

"Tot es va confabular perquè el referent de la prèvia del Barça-Bayern fos Messi. Ja fos pel titular o pe la seva presència a la sala de premsa. Leo va atraure el focus gran d'un duel gran. Està bé i, si està bé, és impossible aturar-lo, va dir Guardiola. Ell el va tenir en el seu millor moment en les èpoques de glòria. I a alguns més".

Francesc Aguilar, al 'Mundo Deportivo'

"L'equip de Luis Enrique i el de Pep Guardiola necessiten la pilota no només per atacar, també per defensar. La seva filosofia de joc necessita prendre la pilota al contrari el més amunt possible. [...] No s'estranyin si al final el que decideix l'eliminatòria és qui defensa millor. Serà tan important no rebre gols com marcar-ne".

Miguel Rico, al 'Mundo Deportivo'

"'Sortirem a guanyar aquest partit i el de Munic', va dir Luis Enrique. Màxim respecte però cap por. Per ser un gran, molt gran, cal estar unit i ser valent. I el Barça té decidit guanyar-ho tot, els set partits que li queden, morir amb les botes posades en les tres competicions".

Enric Matarrodona, a 'L'Esportiu'

[Sobre l'Espanyol] "L'empat de diumenge contra el Rayo va ser una galleda d'aigua freda. Era gairebé el darrer escull per poder acabar la temporada millor de com ens l'havien pintat fins ara. Però res de res. [...] No vaig veure l'equip amb prou disposició per pensar que tota aquella positivitat acabaria bé".

Ferran Espada, a 'L'Esportiu'

"El respecte i l'admiració pel tècnic del Bayern no l'haurien de generar en determinats culers complexos d'inferioritat absurds, igual que el fet que el Bayern no hagi pogut revalidar encara el triplet després de fer-se'n càrrec Guardiola no desmereix ni un gram la grandesa del català per molt que calgui treure's el barret també davant Jupp Heynckes".

Jordi Costa, a 'La Vanguardia'

"Seria una imprudència descartar algun matís sorpresa de Guardiola. No en va, és el millor entrenador del món pel que fa a recursos tàctics i, atesa l'evident inferioritat de talent individual del seu equip per les notables baixes que arrossega, sap que li toca intentar guanyar l'eliminatòria des de la pissarra".

Ricard Torquemada, a 'El País'

"L'equip de Luis Enrique desitjarà tenir més possessió per atacar, exigir defensivament al rival, erosionar-lo sense descans. L'estat d'ànim barcelonista vol que passin moltes coses durant el partit; al Bayern li interessarà que passin menys coses per així poder guanyar temps".

Martí Perarnau, a 'El Periódico'

"No sé dir-los què passarà aquest vespre, per més que Messi i Guardiola estiguin presents a la gran gala. [...] Sí, és bonica la figura retòrica sobre el retorn del pare i l'ànsia del fill per liquidar el vincle. El mite acabant amb el mite. És bonica la figura i a més és una possibilitat molt factible".

stats