Esports Barça 07/03/2012

El Comitè de competició multa amb 600 euros Piqué per la targeta vermella i amb 90 el Barça

Gerard Piqué no jugarà al camp del Racing perquè el Comitè de Competició no li ha anul·lat la targeta vermella. A més, el multa amb 600 euros per aquesta expulsió

Ara
2 min
Gerard Piqué ha estat expulsat per Velasco Carballo / ALBERT OLIVÉ / EFE

BarcelonaEl Comitè de Competició s'ha reunit avui i ha decidit no anul·lar la targeta vermella a Piqué, sanció recorreguda pel Barça. A més, el Comitè, presidit per Alfredo Flórez, de 85 anys, ha multat amb 600 euros el jugador per l'expulsió i amb 90 el Barça. El club estudia ara si recorrerà aquestes multes. Té 10 dies de marge per fer-ho.

El defensa barceloní va dir davant la premsa que l'àrbitre Velasco Carballo l'havia expulsat al minut 1 de la segona part de manera "premeditada" per una discussió que havien tingut al túnel de vestidors minuts abans. I 'premeditada' és la paraula que va fer empipar el president del Comitè Tècnic d'Àrbitres, Victoriano Sánchez Arminio, i que va fer que ahir presentés una denúncia al Comitè de Competició per unes declaracions que considera "greus".

Cada dilluns el Comitè d'Àrbitres recull les declaracions de jugadors, tècnics i dirigents de Primera i Segona Divisió, i les que considera ofensives per al seu col·lectiu les envia al Comitè de Competició de Flórez. Tot i que es tracta d'un procediment habitual que no acostuma a transcendir, perquè aquestes denúncies molt poques vegades acaben en sanció, Sánchez Arminio va situar la denúncia a Piqué al centre del debat mediàtic i ho va fer públic diumenge a Ràdio Nacional. El Barça es va avançar al Comitè de Competició i abans que li demanes les al·legacions al cas, ja les va enviar dilluns.

L'última vegada que algú del Barça va ser denunciat pel Comitè d'Àrbitres per unes declaracions va ser Pep Guardiola, quan va dir que Clos Gómez havia mentit en la redacció de l'acta d'un partit a Almeria. Flórez va sancionar el tècnic del Barça amb 15.000 euros, però el club ho va recórrer i al final en van ser 1.500.

D'altra banda, els àrbitres han denunciat dues vegades Mourinho pels seus excessos verbals: el primer cop el Comitè es va limitar a demanar que no hi tornés, i el segon cop, directament, va arxivar la denúncia.

stats