Publicitat
Publicitat

Barça

La prèvia del Barça-Madrid, en 3 claus

L'estat anímic dels dos equips, l'habilitat per imposar la seva idea de joc i la capacitat d'implicar les individualitats en el pla col·lectiu marcaran el clàssic

En mans de l'autoestima

La confiança és el motor dels equips, i que Barça i Madrid arribin en moments d'autoestima diferents pot condicionar la proposta de Luis Enrique i Zidane. En l'últim clàssic al Camp Nou, el canvi de dinàmica favorable als blancs va alimentar l'ego madridista fins a dominar el matx, aprofitant-se que l'activació d'aquell Barça que tenia marge en Lliga era baixa. En un clàssic s'assumeix que la motivació està intrínseca però la mirada culé reclamarà més actitud que la que Piqué va trobar a faltar a Anoeta.

Revisar l'essència d'un estil

La rivalitat ha anat consolidant durant els últims anys dos manuals de joc diferents: el Barça ha buscat la iniciativa des del joc combinatiu, des del control, mentre que el conjunt blanc s'ha sentit més còmode en la reacció, amb una velocitat de rèplica inigualable.

En cada clàssic, s'ha fet encara més necessari recórrer-hi, com a refugi, com a protecció, com a arma principal. Però aquest Barça pot ser més vertical, i aquest Madrid, tenir estones de domini amb pilota. Quina naturalesa es veurà al Camp Nou?

Més joc d'equip que individualitats

El Barça-Madrid serà una missió solidària dels dos equips, especialment en fase defensiva, on els blancs ja van demostrar fa sis mesos que podien sacrificar-se en un dia gran. Però tampoc els atacs seran només un esclat individual. Sense Bale, el Madrid s'adapta a un esquema més compacte, probablement amb Isco i Lucas Vázquez en un 4-4-2, i s'enriqueix el seu joc col·lectiu.

I el Barça celebrarà el retorn d'Iniesta i la seva capacitat d'ajuntar les peces per alimentar bé el trident i atacar agrupadament.

Històries de superació esportiva

Etiquetes

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT