Barça

El PSG torna a pispar-li una estrella al Barça: Lieke Martens ja és a París

La davantera culer acabava contracte aquest estiu i ha decidit marxar a la capital francesa, on es trobarà un vestidor convuls

2 min
Lieke Martens celebra un gol contra el Reial Madrid

MontmelóEl PSG és el botxí particular del Barça en els mercats de fitxatges, també en el femení. Segons ha avançat La Vanguardia i ha pogut confirmar l'ARA, Lieke Martens s'ha convertit en jugadora de l'equip francès i signarà un contracte fins al 2025. Després de cinc temporades com a blaugrana, la neerlandesa ha pres la decisió d'abandonar Barcelona per recalar en les files del conjunt parisenc i no renovar el seu contracte, que finalitzava en poc més d'un mes. Martens ja és a París, on ha passat revisió mèdica, i ja està fent les primeres entrevistes com a professional del PSG.

Les llàgrimes de la neerlandesa un cop aixecada la Copa de la Reina no eren bon presagi del seu futur en clau barcelonista. Les negociacions del seu nou contracte, a punt d'expirar, han sigut llargues i Martens ha decidit marxar a París a seguir la seva carrera. Le Parisien ja havia apuntat a mitjans de maig que les negociacions entre el club de Nasser al-Khelaïfi i la jugadora estaven avançades. La Vanguardia, en canvi, diu que s'hauria arribat a un preacord al febrer del qual el Barça no seria coneixedor. Ara el tracte entre les dues parts és total i la neerlandesa ja s'ha traslladat a París, on jugarà les pròximes tres temporades.

La jugadora, de 29 anys, va ser la primera gran estrella que va vestir la samarreta culer i, tot i que no hi ha hagut gaires divergències pel que fa a temes contractuals, un factor personal ha marcat la negociació. Després de molts anys mantenint una relació a distància amb la seva parella, el porter holandès Benjamin van Leer, que milita actualment a l'Sparta Rotterdam, Martens ha volgut revertir aquesta situació buscant un club en el qual ell pugui seguir la seva carrera esportiva a prop d'ella.

PSG, un vestidor complicat

Martens marxa a París just en un dels vestidors més complicats d'Europa. Les disputes internes entre la plantilla han sigut notícia els últims mesos i sobta que la neerlandesa, amb el seu caràcter tranquil, hagi triat aquest destí. Diverses han sigut les polèmiques que envolten l'equip femení de l'entitat presidida per Al-Khelaïfi: des del cas de Kheira Hamraoui (en què la francesa va rebre una pallissa tornant d'un sopar d'equip i una de les seves companyes, Diallo, va ser acusada d'encarregar-la) fins a la decisió de la directiva d'apartar l'entrenador, Didier Ollé-Nicolle, per fer una investigació sobre uns suposats fets i comentaris inapropiats cap a algunes jugadores.

Ara, amb el futur de Martens resolt, l'entitat culer encara té pendent resoldre la situació contractual de Jenni Hermoso i Ana Maria Crnogorcevic. Així com sembla que la suïssa prolongaria la seva etapa com a blaugrana, les negociacions per la continuïtat de la madrilenya s'han reactivat fa poc. La seva sortida semblava tancada. La renovació de Jonatan Giráldez encara tampoc està rubricada, però tot apunta que és impossible que el tècnic gallec no continuï la temporada que ve.

stats