Futbol

Pallissa per encàrrec a l'exjugadora del Barça Kheira Hamraoui

La policia ha detingut Aminata Diallo, companya d'equip de Hamraoui al PSG, que hauria contractat dos esbirros per agredir-la

3 min
Kheira Hamraoui, presentada amb el PSG l'estiu de 2021

BarcelonaLa Policia Regional de Versalles va detenir la jugadora del París Saint-Germain Aminata Diallo com a presumpta organitzadora del greu atac que va patir la seva companya d’equip Kheira Hamraoui dijous passat. Diallo hauria contractat dos esbirros perquè assaltessin l’exjugadora del Barça quan tornava a casa després d’un sopar amb la plantilla. Hamraoui va patir lesions greus que van obligar a ingressar-la a l’Hospital de Poissy, on va rebre punts de sutura a les mans i les cames.

Fonts pròximes a Hamraoui van explicar al diari francès L’Équipe que en el moment de l’atac Diallo era al lloc dels fets: “Cap a les 22.30 hores, Hamraoui va arribar prop de casa seva i, mentre encara era al cotxe conduït per Aminata Diallo, va veure aparèixer dos desconeguts amb les cares tapades amb passamuntanyes”. Segons la premsa francesa, els dos individus van agredir-la violentament colpejant-li cames i braços amb una barra de ferro. La presumpta ideòloga de l’atac, Diallo, juga en la mateixa demarcació que Hamraoui. De fet, Diallo havia jugat de titular en el partit de la Champions d’aquest dimarts contra el Reial Madrid, i també havia ocupat la plaça de Hamraoui a la pròxima convocatòria de la selecció francesa. Hamraoui, de 31 anys, és un dels noms destacats del futbol francès. Formada al CNFE Clairefontaine, va jugar en clubs com el Hénin-Beaumont, el Saint-Étienne, el PSG en una primera etapa i l’Olympique de Lió abans de fitxar pel Barça el 2018. Amb l’equip blaugrana ha guanyat 2 Lligues, 2 Copes de la Reina, 1 Lliga de Campions, 1 Supercopa i 2 Copes Catalunya. Amb el Lió també va guanyar la Champions.

El PSG va voler donar el seu suport a l’exblaugrana, manifestant que col·laboraria amb les autoritats per aclarir els fets. “El París Saint-Germain condemna amb la màxima fermesa els actes de violència comesos. Des del dijous 4 de novembre a la nit, el club ha pres totes les mesures necessàries per garantir la salut, el benestar i la seguretat dels seus jugadors. El París Saint-Germain col·labora amb els tribunals de Versalles per aclarir els fets”, deia un comunicat del club, que esperarà ara a veure com evoluciona el cas davant de les autoritats per prendre una decisió sobre el futur de Diallo. La migcampista, de 26 anys, va jugar l'última temporada a l’Atlètic de Madrid com a cedida. Nascuda a la ciutat de Grenoble, havia arribat al PSG ara fa cinc anys provinent del Guingamp, però ja encadenava dues cessions a altres clubs aquestes dues últimes temporades.

Un precedent molt mediàtic

El cas recorda aquell del 1994 al patinatge sobre gel nord-americà, cas al qual s’han dedicat llibres, documentals i un film, Jo, Tonya. Tonya Harding i Nancy Kerrigan eren les dues millors patinadores dels Estats Units, i competien per guanyar els torneigs locals i aspirar a medalles olímpiques. El 1994 Harding va intentar trencar el genoll de la seva gran rival. Filla d’una família problemàtica, amb una mare capaç d’insultar-la perquè fos la millor, Harding sentia que sempre li feia ombra Nancy Kerringan, considerada un model de conducta. “Jo era un munt de fems i ella una princesa”, explicaria Harding, que amb l’ajuda del seu xicot, Jeff Gillooly, va contractar un pinxo anomenat Shane Stant per agredir amb una barra de ferro Kerrigan quan ella sortia del pavelló de Detroit on el gener del 1994 es feien els campionats nacionals, prova on es decidia també qui aniria als Jocs d’Hivern de Lillehammer d’aquell mateix any, unes setmanes més tard. Després de l’atac, el títol de campiona es va declarar desert, però Harding va aconseguir així la seva plaça per anar a la ciutat Noruega. Kerrigan, que va evitar la fractura pels pèls, es recuperaria en tres setmanes i gràcies a una invitació va poder volar a Noruega, on en un dels esdeveniments televisius més vistos de la història dels Estats Units guanyaria la plata. Harding, pressionada per les notícies en què es confirmava que havia format part del pla per agredir la seva rival, no va passar de la vuitena posició. Al tornar a casa, seria acusada d’obstaculitzar la justícia i d’agressió, i passaria uns mesos a la presó.

stats