BARÇA
Esports Barça 17/06/2015

Puyol no anirà com a director esportiu de Laporta

L'excentral creu que és massa aviat per fer aquest pas, però segueix amb converses amb l'expresident per veure quin paper tindrà dins el seu projecte

A.l.
2 min
Carles Puyol ha estat nomenat ambaixador de l'Acadèmia Laureus

BarcelonaL'excapità del Barça, Carles Puyol, no serà el director esportiu de Joan Laporta. L'exdefensa, que va ser temptejat per implicar-se en la candidatura de l'expresident, ha decidit finalment no formar part del projecte esportiu al més alt nivell, ja que considera que és massa "aviat" i encara no té la formació adient per assumir responsabilitats. A més, el de la Pobla hauria de negociar i tractar amb alguns futbolistes que han estat companys seus i, fins i tot, amb alguns que tenen una relació d'amistat amb ell, un fet que complicaria la seva gestió com a director esportiu en cas de guanyar les eleccions Laporta. Des de la precandidatura de l'expresident s'admet que mantenen una relació molt estreta amb Puyol, i que serà ell qui decidirà què farà en un futur. En cap cas es descarta que l'excapità assumeixi un rol més secundari dins l'organigrama tècnic que està dissenyant Laporta, i sempre tindrà les portes obertes al Barça si és l'advocat barceloní qui guanya les eleccions del 18 de juliol.

Puyol, de fet, va abandonar el club al mes de gener passat, després de l'acomiadament del director esportiu Andoni Zubizarreta. L'excapità se sentia molt lligat al basc, i quan Bartomeu va decidir prescindir del director esportiu, Puyol va anticipar la seva marxa, fet que ja havia comunicat al club a finals del mes de desembre. Llavors, el club li va demanar que posposés uns dies el seu adéu perquè no coincidís amb la resolució del Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) prevista per al 31 de desembre, que finalment va acabar confirmant la sanció pel cas Masia. Quan Bartomeu va fer fora Zubizarreta, Puyol va explotar i va marxar, ja que li havien assegurat que el cap del basc no corria perill. De fet, al Barça expliquen que el director esportiu no havia de ser acomiadat i que va ser una decisió personal que va prendre Bartomeu la nit del diumenge 4 de gener, després que el basc digués als micròfons de Canal+ que Bartomeu havia estat sempre al cas del que passava amb la FIFA perquè havia estat vicepresident esportiu quan es va iniciar el conflicte sobre els menors.

stats