Barça
Esports Barça 02/03/2022

La recepta de Pedri davant dels elogis

"Ell mateix és el seu propi contrapès", expliquen des de l'entorn del futbolista, que defuig les nombroses lloances que rep

4 min
Pedri, al túnel de vestidors, abans del Barça-Athletic Club

BarcelonaPocs minuts després de fer una sotana que va posar dempeus el Camp Nou, Pedri explicava a peu de gespa davant les càmeres de Movistar que estava "cagat" per si perdia la pilota en aquella acció. "Així és ell, venia de fer una partidàs i, davant la premsa, amb les pulsacions encara revolucionades, el que li surt és ser humil i no presumir", explica a l'ARA una persona molt propera al futbolista. La naturalitat del migcampista canari contrasta amb els elogis i premis que acapara amb només 19 anys. Minuts més tard, Xavi Hernández es rendiria en roda de premsa al seu futbolista: "Pedri és el millor talent pur del món. Em recorda molt Iniesta". La comparació futbolística entre el jugador de Tegueste i el manxec és recurrent. A l'estiu, durant l'Eurocopa, en què Pedri va ser escollit per la UEFA com el millor jugador jove de la competició, Luis Enrique també es va desfer en elogis: "El que ha fet Pedri en aquesta Eurocopa no li havia vist fer a cap jugador de 18 anys en cap altra competició, ja sigui Mundial, Europeus, Jocs Olímpics... Com interpreta el joc, com ocupa els espais, la qualitat que té i la personalitat per jugar aquests tipus de partits... Jo no havia vist mai una cosa així, ni amb Iniesta".

Però malgrat convertir-se en un fenomen global, Pedri segueix tocant de peus a terra i vivint el moment amb naturalitat. "Ell mateix és el seu propi contrapès. Evidentment, agraeix els elogis i els premis, però no en fa gaire cas, de tot això. Ell el que vol és jugar a futbol. De fet, quan més fotut va estar va ser durant la lesió. Va entendre bé que havia de parar i recuperar-se, però només pensava en tornar a jugar", expliquen des del seu entorn. De la mateixa manera, defensen que no li han pujat els fums al cap. "El que passarà en el temps no ho podem saber, però ell segueix sent el mateix. Continua amb les mateixes rutines que tenia abans de ser tan conegut. Aquests dies que els jugadors han tingut lliures, sense entrenaments, se n'ha anat a Tenerife, a casa seva", recorda la mateixa font, que destaca els valors que li han inculcat els seus pares: "Són gent humil i treballadora. A vegades venen a veure'l jugar a Barcelona i després se'n tornen cap a Tegueste si l'endemà els toca obrir el bar que tenen". Aquesta és la recepta de Pedri, fugir de parafernàlies i estar envoltat d'un entorn sa.

De fet, hi ha un petit fet d'aquest cap de setmana que ajuda a entendre com Pedri viu les coses, sense creure's a dalt d'un pedestal. Malgrat que va fer un gran partit al Camp Nou i que va veure com l'afició l'aclamava, va tenir el detall de felicitar el seu compatriota Yéremi Pino, que aquell mateix diumenge va marcar quatre gols contra l'Espanyol. "Pedri havia fet revolucionar el Camp Nou i és ell qui va felicitar el Yéremi. Això també et diu molt de com és", expliquen des de l'entorn del futbolista. Al vestidor es congratulen de tenir un jugador com el canari i el veuen com el líder natural del mig del camp en els pròxims anys. La màgia de Pedri, a qui li agrada bromejar amb els companys tot i que quan surt davant les càmeres té un posat seriós i tranquil, s'encomana al vestidor. De fet, la gran irrupció del canari la temporada passada va ser un dels motius que va fer retornar el somriure a un Leo Messi que, l'estiu del 2020, havia enviat un burofax per marxar del Barça. Ara, juntament amb Eric Garcia i el capità, Sergio Busquets, Pedri és un dels pilars en l'adaptació de Ferran Torres al Barça, amb qui manté una gran amistat.

En la faceta més estrictament futbolística, a banda de fer un pas endavant pel que fa a la mirada de cara a porteria, el canari és un futbolista total. "Controla a la perfecció la faceta espai-temps. És a dir, ell sap quan té temps, quan té espai, quan ha de jugar de primeres... La comprensió del joc. Això és el que fa que sigui el més gran. A més, aquest talent que té per sortir de situacions de pressió, quan l'envolten dos o tres jugadors i creus que perdrà la pilota i no la perd... Doncs això és talent. I també que et fa millor la jugada: quan la pilota arriba a Pedri, la jugada és millor", explicava Xavi diumenge amb els ulls brillant. El canari és d'aquells futbolistes que juga i fa jugar, que fa que els companys que l'envolten siguin millors.

Com va començar la història

L'artífex del fitxatge de Pedri va ser l'exsecretari tècnic del Barça Ramon Planes. L'estiu del 2019 va rebre la trucada d'un vell company de fatigues, Rocco Maiorino, a qui coneixia del mercat italià –havia treballat al Milan–. Maiorino, en aquell moment director esportiu del Las Palmas, li va transmetre que tenien "un juvenil" que els podia "interessar" abans que comencés a despuntar a Segona. Planes va reaccionar a la insistència del seu col·lega baixant a les Canàries per comprovar que, efectivament, valia la pena fer l'esforç. L'acord es va tancar per cinc milions fixos i un de variable, sempre que el futbolista es quedés cedit un any més al Las Palmas. Pedri era (i és) feliç: és del Barça des de petit.

stats