Esports RCD Espanyol 27/02/2022

L'Espanyol s'agafa vacances per Carnaval (5-1)

El Vila-real, amb quatre gols de Yéremi Pino, passa per sobre d'un equip que es dilueix als deu minuts de partit

Yéremi Pino, al centre, marcant el segon gol del Vila-real contra l'Espanyol

BarcelonaHi ha dies que no surt res de res. D'aquells que un pot pensar que el millor era quedar-se al llit i esperar que arribi l'endemà. A la Ceràmica, l'Espanyol en va tenir un. Espès, sense idees i feble en totes les línies del camp, va quedar ridiculitzat a mans del Vila-real (5-1). Els groguets ja havien fet tres gols a la primera meitat i, malgrat prendre's el segon temps amb tota la calma del món, van ser capaços de seguir fent mal als de Vicente Moreno. Els blanc-i-blaus continuen sense guanyar ni un sol partit en aquest 2022 i ja comencen a mirar amb recel la classificació. Si per Nadal flirtejaven amb Europa, ara comencen a patir per un hipotètic descens.

Vicente Moreno va ser l'ase dels cops, acusat d'un plantejament indefinit que no acabava de portar enlloc. L'Espanyol només va competir els primers deu minuts, abans que el Vila-real s'avancés. I tampoc va ser res de l'altre dijous. De seguida que els groguets van agafar la iniciativa, en una tarda màgica de Yéremi Pino, autor de quatre gols, els periquitos van desaparèixer. Només a l'últim quart d'hora, quan el marcador ja era insalvable, els visitants van treure novament el cap. Però va ser bàsicament perquè el Vila-real, amb la feina feta, els va cedir la iniciativa. Ni així van fer mal, jugant més per inèrcia que per convicció.

A vegades els marcadors fan mal en funció de les expectatives. A priori, caure a Vila-real, contra el vigent campió de l'Europa League i rival que aspira a classificar-se per als quarts de final de la Champions, es pot entendre com una circumstància normal. Però és que els blanc-i-blaus s'havien cregut realment que podrien rascar alguna cosa de la Ceràmica. Una bona mostra, el desplaçament massiu de seguidors periquitos, que van esgotar les més de mil entrades disponibles. L'horari, les dues del migdia, era propici. Els groguets havien tingut un partit de Champions exigent entre setmana. I, a més a més, la baixa de Gerard Moreno, el seu principal argument ofensiu, convidava a l'optimisme. El que ningú s'esperava és que l'heroi vindria de les Canàries.

Yéremi Pino va foradar quatre vegades la porteria de Diego López. Els dos primers gols, als minut s14 i 20. L'Espanyol va quedar estabornit. Se li van fondre els ploms i va desconnectar totalment del matx. El Vila-real va ser amo i senyor, disputant un dels partits més plàcids dels últims mesos. Raúl de Tomás va quedar aïllat en atac, i el mig del camp era clarament dels locals, que amb quatre jugadors disposats en forma de quadrat sempre tenien superioritat respecte als tres migcampistes visitants. Vicente Moreno va intentar corregir-ho a la segona part, sense èxit. Segurament ja era tard, perquè Pino havia marcat el tercer just abans del descans. I, a la represa, va clavar l'estocada amb el seu quart del compte particular.

Keidi Bare marca el gol de l'honor de l'Espanyol

Va ser aquí, amb la feina feta, que l'Espanyol va tenir alguna opció d'inquietar la porteria de Rulli. Molt poca cosa. Només una rematada de RDT que va tocar al pal i que, al refús, als peus de Keidi Bare, permetia anotar el gol de l'honor als blanc-i-blaus. El Vila-real va perdre uns minuts la pilota però no va patir en excés. Al contrari. Després d'una acció polèmica en què els visitants demanaven mans de Rulli fora de l'àrea, els groguets van sentenciar amb la diana de Boulaye Dia.

Queden dotze jornades per acabar la Lliga i Europa ja és a tretze punts, una diferència que sembla del tot inabastable, i més tenint en compte actuacions com la de la Ceràmica. En canvi, el descens queda a només vuit punts –a sis, si aquest dilluns el Cadis guanyés a Granada–. Els pròxims partits seran claus per saber si aquestes vacances de Carnaval han sigut una anècdota o l'inici d'un final de temporada convuls per als blanc-i-blaus.