Futbol

La roda de premsa més dolorosa de Xavi Hernández

El tècnic diu que marxa "orgullós" del seu pas per la banqueta del Barça i remet al president Laporta per explicar els motius de la seva destitució

3 min
Xavi Hernández, en l'entrenament d'aquest dissabte

Sant Joan Despí"Marxo orgullós. Amb dos títols, una Lliga i la Supercopa, i amb molts bons partits. L'experiència ha sigut espectacular. També l'aprenentatge. En el darrer partit només vull gaudir. Ser l'entrenador del Barça ha sigut un orgull", ha començat dient Xavi Hernández en la primera roda de premsa després que ahir Joan Laporta li comuniqués que no seguiria en el càrrec. Va ser una trobada d'uns 20 minuts a la Ciutat Esportiva. No tensa ni bel·ligerant, però sí freda. Abans, Xavi ja li havia enviat un missatge al president per saber si de debò s'estava avançant en el fitxatge de Hansi Flick i ell seria acomiadat.

"Tant és si entenc o no entenc la decisió del president. A mi només em queda acceptar-la, respectar-la i desitjar el millor al club. Jo fins que no se'm comunica que se'm cessa seguia motivat. Pensava que fent alguns retocs hauríem pogut fer les coses bé", ha dit el tècnic, que no tanca la porta a tornar al Barça en un futur. "Soc un home de club. Sempre estaré a disposició del Barça. Desitjo el millor al president i, sobretot, als jugadors, que són els protagonistes i han d'estar bé", ha exposat un Xavi que també ha volgut expressar el seu agraïment a Rafa Yuste, un dels seus principals valedors. El vicepresident esportiu i mà dreta de Laporta ha acudit aquest dissabte a la Ciutat Esportiva, conscient dels moments anímicament difícils que estan passant el tècnic de Terrassa i el seu cos tècnic.

"El final ha sigut dur", revelaven a l'ARA des del vestidor. "Hem passat una muntanya russa d'emocions i, tant de bo, tingui l'oportunitat de tornar. No m'imaginava aquest adeu, però no puc fer res més que respectar-ho", ha expressat el tècnic públicament en la seva última roda de premsa a Sant Joan Despí. Primer va ser Leo Messi, després Ronald Koeman i ara Xavi Hernández, llegendes i història viva del Barça que s'acomiaden de manera freda i trista. Sempre és difícil dir adeu, però Laporta, que va acomiadar amb tots els honors un exdirectiu com Eduard Romeu, permet que autèntiques icones del club surtin per la porta del darrere.

Aquest diari ha consultat al club si hi ha previsió de fer algun acte de comiat, però ara mateix no n'hi ha cap. Al contrari, Hansi Flick podria ser anunciat ja a principis de setmana com a nou entrenador del Barça. Per tant, Xavi, que ha preferit mossegar-se la llengua, parlarà com a tècnic blaugrana per última vegada aquest diumenge, després de l'intranscendent Sevilla-Barça (21 h, DAZN).

El gest de barcelonisme de Xavi pel que fa al seu sou

Respecte a la rescissió del seu contracte, Xavi ha dit que no "hi haurà cap problema" i no ha volgut entrar a parlar gaire d'aquest tema. "Es complirà el que ja vaig dir", ha dit. Unes declaracions que no ha volgut aclarir però que aniran en la línia de renunciar a la part salarial que li correspondria a ell (entre 8 i 9 milions d'euros bruts) però no a la de la resta del cos tècnic (entre 4 i 5 milions bruts). "No aneu per aquí", ha dit a la premsa sobre aquest tema.

L'entrenador, amb un to baix durant una roda de premsa en què molts mitjans s'han quedat sense torn de pregunta per decisió del club, tampoc ha volgut entrar a valorar els cops de timó de Laporta, que fa tot just un mes el ratificava en el càrrec a la mateixa sala de premsa de la Ciutat Esportiva on avui el tècnic s'ha acomiadat. "Vull marxar tranquil, en pau i agraït. No vull entrar a valorar el que ha passat els darrers dies. Els motius pels quals el president ha pres aquesta decisió els ha d'explicar ell", s'ha limitat a dir un Xavi ferit però que no ha volgut disparar amb bala malgrat la incertesa que l'ha acompanyat els últims dies.

"No hem competit de la millor manera possible. Penso que hem fet un pas endavant en el joc, però no prou per competir prou bé", ha afegit. Xavi ha conclòs dient que necessita estar un "temps descansant" i s'ha acomiadat bromejant amb la premsa amb el primer somriure de tota la compareixença: "Encara que no us ho sembli, us trobaré a faltar".

stats