Esports Barça 06/11/2022

Com sempre, el clàssic és blaugrana (0-4)

El Barça suma la novena victòria consecutiva contra el Reial Madrid

Crnogorcevic celebrant el seu gol contra el Reial Madrid

BarcelonaEl Reial Madrid torna a agenollar-se davant del Barça. Les jugadores de Jonatan Giráldez han imposat la seva llei contra un equip blanc que s'ha vist anul·lat des del primer minut del matx (0-4). El joc de les futbolistes blaugranes i els detalls de talent i veterania han deixat l'equip madrileny totalment deshabilitat a l'Alfredo Di Stéfano. Fa poc més de dos anys que el Madrid ha aterrat al futbol femení, gràcies a la compra del CD Tacón, i des de llavors s'han disputat 9 clàssics. Tots han acabat amb victòria catalana.

El Barça compta els partits contra el conjunt madrileny per victòries, ja sigui a la Lliga, a la Champions o a la Supercopa. Les blaugranes sumen molts anys d'experiència, d'entrenaments i formació i, com és d'esperar, es troben diversos esglaons per sobre de les blanques. Sembla obvi, oi? El Reial Madrid, a més de ser víctima del Barça, ho està sent de les expectatives del món del futbol femení. La necessitat imperiosa de trobar-li un rival directe al conjunt català ha posat uns galons i una pressió a l'equip blanc que potser no li pertoquen. ¿Amb dos anys de vida un equip pot disputar-li de tu a tu un partit a un campió d'Europa? ¿Un vestidor es crea en dos anys, tot i que s'hi incorporin grans jugadores? ¿L'escut, tot i que doni recursos, proporciona experiència sobre la gespa? Les respostes ofereixen una realitat força crua.

Patri Guijarro celebrant el seu gol contra el Reial Madrid

Sobre el verd encara no hi ha color. El Barça ha sortit sobre la gespa del Di Stéfano com una piconadora. Quan encara no s'havia arribat al cinc de joc, Crnogorcevic ha estrenat el marcador. Aprofitant una centrada de Patri Guijarro, la suïssa ha pentinat l'esfèrica per superar Misa sense contemplacions. Amb el 0-1 al marcador, el conjunt blaugrana s'ha carregat encara més d'arguments per sotmetre el Reial Madrid. Les accions s'han succeït només a la porteria blanca, i la portera s'ha vist superada de nou en el 43 per la mateixa Guijarro. Deixant de banda la seva faceta d'assistent, la mallorquina ha aprofitat una pilota morta dins de l'àrea petita per enviar-la al fons de la xarxa blanca.

En la segona part, la superioritat del Barça ha sigut indiscutible i Aitana Bonmatí ha engreixat més el marcador. Fent-li un petó a l'escut, la de Ribes ha celebrat la diana al feu blanc, minuts abans que Fridolina Rölfo situés el quart i definitiu gol en el lluminós. Els colors no es negocien i les rivalitats tampoc. Amb aquest marcador, les vigents campiones de Lliga continuen imbatudes i amb ple de victòries en aquesta nova edició.