Barça
Esports Barça 03/07/2017

“Tinc la sensació que m’han amagat coses”

Reaccions de Joan Laporta, Agustí Benedito, Toni Freixa, Marc Duch (Manifest Blaugrana) i el grup Seguiment FCB

T.p.
2 min
Guerra oberta entre Benedito i el Barça

BarcelonaLa notícia sobre el seient lliure va provocar moltes reaccions. “Tinc la sensació que m’han amagat coses. Soc del Barça de tota la vida, ofereixo la meva localitat al seient lliure, però si han de guanyar tants diners que m’avisin”, es queixava un soci afectat, el Joan, contactat per l’ARA. L’aficionat culer, jubilat, admet no tenir clar si es tracta d’una errada, de falta d’informació o de mala intenció, però deixa clar que no tenia cap mena de constància d’aquesta pràctica.

Joan Laporta, Agustí Benedito i Toni Freixa, candidats a les últimes eleccions, i Marc Duch, portaveu del grup Manifest Blaugrana, van criticar la falta d’informació als socis. “Ara no tinc elements per avaluar si és legal o no. El que sí que és cert és que hi ha manca d’informació, de transparència, i que hi podria haver, fins i tot, un engany. El club no ha explicat bé als socis què fan amb les seves entrades”, va dir Joan Laporta. “Em sap molt greu perquè l’afectat és el soci del Barça. El tema és molt greu, perquè el mateix club ha enredat els socis, els ha enganyat. És de les pitjors coses que poden fer. Del Barça i del president Bartomeu només n’espero una declaració: l’anunci de les noves eleccions que li reclamen milers de socis”, va dir Agustí Benedito. “El mateix club fomenta que el soci alliberi el seu carnet, la qual cosa és bona perquè l’estadi està ple, però s’està generant un negoci que no es comparteix entre el club i el soci”, va apuntar Toni Freixa.

Marc Duch també va ser molt crític amb les pràctiques del Barça. “És un engany de magnitud històrica. Crec que en els temps recents de la història del Barça no es coneixia cap junta directiva sota el mandat de la qual s’hagués produït aquest tipus d’engany al soci, d’escamotejar-li el preu de venda de les seves entrades. És espectacular”.

També va reaccionar el grup Seguiment FCB, a través d'un comunicat. Entenen com a "essencial" que sigui el Barça, i no cap touroperador, qui es beneficiï de la plusvàlua d'una localitat amb VIP Experience, però sempre i quan l'objectiu no sigui acabar apujant els preus de l'abonament. Demanen que no es justifiqui amb "la falsa justificació que la demanda fora del país és molt alta o que els preus dels abonaments en altres lligues o clubs són més alts". També critiquen "la finalitat especuladora" d'alguns socis i recorden que "la predisposició de l'abonat ha de ser sempre l'assistència". En aquest sentit, exigeixen que els socis no abonats tinguin prioritat a l'hora d'adquirir entrades, per davant de turistes, i demana al Barça que trobi una fórmula per promoure que al Camp Nou hi hagi "majoria barcelonista" en els partits d'alt interès turístic.

stats