25/06/2023

Al soci del Barça no se'l pot amenaçar

2 min
Eduard Romeu, a l'assemblea del Barça.

Josep Lluís Núñez va encunyar la tan recordada frase d'“Al soci no se'l pot enganyar” i no és descartable que ara, amb Joan Laporta i companyia, es posi de moda “Al soci no se'l pot amenaçar”, que ja comprovarem si té o no tirada i recorregut en el temps.

Entre el batibull de notícies que genera el Barça ha passat inadvertit que el vicepresident econòmic del club, Eduard Romeu, va amenaçar els socis que estan demanant explicacions sobre el finançament de l'Espai Barça. Socis que es pregunten, per exemple, on nassos queda el Palau Blaugrana en relació al que van votar en referèndum. Cal recordar, a més, que el referèndum en qüestió es va dur a terme tot i que Laporta i companyia no veien la necessitat de celebrar-lo. Van ser els mateixos compromissaris els que van demanar-lo.

Romeu, en un esmorzar amb alguns mitjans de comunicació dijous passat, es va posar brau perquè representants de diferents grups d'opinió, al costat de socis a títol individual, han enviat burofaxos al síndic del soci i a la comissió econòmica demanant explicacions sobre el finançament de l'Espai Barça. “Davant de qualsevol repercussió que pugui tenir davant de tercers i que creï un perjudici al Barça per certes afirmacions en negatiu, serem implacables i hauran de respondre del mal que li provoquin al club amb el seu patrimoni”, va afirmar.

Teníem entès que el Barça era dels socis, però els que qüestionen els que manen ara i pregunten què carai passa amb el Palau ja han estat advertits. Per ser un club transparent, alguna cosa falla.

En aquest esmorzar, Romeu també va admetre que l'entitat no ha pogut reduir el deute i que la junta directiva haurà d'avalar sis milions per incomplir el pla que ells mateixos van enviar a la Lliga amb la idea de sortir de la norma del 40% (gastar quatre milions de cada deu ingressats). La de l'1:1, que el mateix vicepresident econòmic va vendre com una cosa segura fa un mes, no s'espera que torni en tot l'estiu. Paral·lelament, no paren de sortir noms de possibles fitxatges…

Al soci no tan sols se l'intenta confondre, en el millor dels casos, sinó que ara a més se l'amenaça. Però això no acapara titulars als mitjans de comunicació perquè la notícia és el fitxatge de Gündogan, del qual Romeu tampoc va deixar clar com el pensen inscriure. Espero, almenys, que el cafè i els brioixos fossin boníssims.

stats