Barça
Esports Barça 10/04/2023

"El deute serà impossible de tornar": un excol·laborador de l'Espai Barça esclata

Jaume Llopis es queixa de la passivitat dels socis davant l'endeutament de 1.500 milions aprovat per Joan Laporta

ARA
2 min
Espai Barça

BarcelonaJaume Llopis va ser durant els primers mesos del segon mandat de Joan Laporta un dels membres de la comissió Espai Barça, un projecte en el qual ja va treballar durant la campanya electoral de l'actual president blaugrana. Però l'agost del 2021 va dimitir de les seves funcions al club a causa de la marxa de Leo Messi.

Des d'aleshores, aquest doctor en economia i empresa ha estat molt crític amb la junta directiva actual. En aquest sentit, s'ha viscut ara un nou episodi: ha enviat una carta als mitjans de comunicació per queixar-se de la situació que comportarà per al Barça l'oficialitat del finançament de 1.500 milions d'euros amb els fons d'inversió nord-americans Goldman Sachs i JP Morgan per construir l'Espai Barça. "Aquest nou endeutament de 1.500 milions, sumat als seus interessos i al deute actual, farà que el club se'n vagi a més de 3.000 milions que seran impossibles de tornar", considera en el seu escrit, dirigit també al socis.

Segons l'excomissionat de l'Espai Barça, "els suposats ingressos del nou Camp Nou no es donaran plenament fins, almenys, el 2027, i aquests seran menys que els esperats pel powerpoint dels consultors" i "la Superlliga europea és un projecte que està a les beceroles". A més, Llopis opina que "el club està en mans de bancs i fons d'inversió, amb accionistes indesitjables, darrere dels quals hi pot haver el nostre etern rival".

L'economista considera com a "malaltís" el sistema de governança de Joan Laporta i la validació del finançament per assemblea (malgrat que també es va votar en referèndum telemàtic). "Uns centenars de compromissaris, en representació de 145.000 socis, sense tenir els coneixements ni la informació suficient, poden decidir el futur de l'entitat i un estil de gestió personalista, poc professional i amb una total manca de transparència que està portant el club pràcticament de forma irremeiable a ser una societat anònima esportiva d'aquí tres o quatre anys".

Per tots aquests motius exposats, Llopis es queixa, a parer seu, de la inacció dels socis del Barça, però també de la societat civil catalana. "Malauradament, en aquesta situació crítica actual, en la qual potser encara seríem capaços de redreçar-ho, els seguidors i socis del Barça, així com les personalitats catalanes amb poder i influència, estan callats sense fer res, assistint a la fi d'una entitat emblemàtica de Catalunya".

stats