Esports Barça 03/02/2021

El Suprem no admet la querella de Sandro Rosell contra la jutge Lamela ja que "no s'aprecia cap delicte"

Considera que no hi ha "cap indici de prevaricació ni falsedat documental en la instrucció"

2 min
Sandro Rosell i Joan Besolí, a l'Audiència Nacional. Al darrera, Marta Pineda, Josep Colomer, Sahe Ohannessian i José Andrés Ramos

BarcelonaLa querella de l'expresident del Barça Sandro Rosell contra la jutge Carmen Lamela no ha estat admesa a tràmit. El Suprem considera que "els fets no són susceptibles de ser delictius", en referència a la instrucció que va dur a terme la magistrada. Rosell, que va ser jutjat per blanqueig de capitals, va passar-se gairebé dos anys en presó preventiva i finalment va quedar absolt.

En la resolució, de 18 pàgines, la sala penal diu que no veu "cap indici de prevaricació ni de falsedat documental en la instrucció", per la qual cosa la querella no passa el tràmit. La demanda la feia Sandro Rosell conjuntament amb Joan Besolí, el seu soci, que també va estar-se 22 mesos en presó preventiva abans de ser absolt del cas.

La querella es basava en les proves que s'havien aportat durant la instrucció. La resposta de la sala penal considera que no s'havia fet malament el procediment i exonera Lamela de responsabilitat. "La bona fe s'ha de suposar també en els magistrats, que poden errar, així com ha de suposar-se la mínima solvència de la seva preparació i coneixements. I si no s'ofereixen més elements o dades que permetin considerar el contrari, la querella basada exclusivament en aquesta base s'ha de rebutjar".

L'operació Rimet

Rosell i Besolí van ser detinguts el març del 2017 en el marc de l'operació Rimet. Després de declarar, Lamela va castigar-los amb presó preventiva, al·legant risc de fuga i de destrucció de proves. Tot i els seus intents per sortir en llibertat condicional, els hi va denegar una desena de vegades. Però després de declarar en el segon dia de judici, el 2019, tots dos van quedar en llibertat provisional. El judici va acabar absolent-los, a ells i a la resta d'acusats –entre els quals hi havia Marta Pineda, dona de Rosell–. Unes setmanes després el cas es tancaria definitivament i l'absolució seria ferma.

stats