Futbol

"No és un motí, però s'hi assembla": tensions al Barça femení amb Lluís Cortés

Les jugadores discuteixen els mètodes del tècnic, que va renovar abans de guanyar la Champions

i
Laia Bonals
2 min
Lluís Cortés, entrenador del Barça

BarcelonaSegons va informar ahir el diari Sport i va poder confirmar l’ARA, les capitanes del Barça femení han transmès als responsables executius i directius de la secció el seu desacord amb els mètodes de l’entrenador, Lluís Cortés, el futur del qual passa a estar discutit tot i haver renovat recentment el seu contracte. El prec de les jugadores, que a partir del curs que ve estaran liderades per Alexia Putellas -hereva del braçalet que deixa Vicky Losada-, va arribar fa uns dies al director esportiu, Markel Zubizarreta; al responsable d’esports professionals, Xavier Budó; al director de La Masia, Mike Puig, i al directiu encarregat del femení, Xavier Puig. Tots quatre van reaccionar amb sorpresa a les peticions de les futbolistes, que en alguns casos fins i tot demanaven un canvi de tècnic per a la temporada que ve. Des del club reconeixen les tensions, però s’emplacen a trobades pròximes per poder-les resoldre.  

Segons expliquen des de Sant Joan Despí, l’origen de la mala maror entre determinades futbolistes i Cortés rau en el canvi d’intensitat que el Barça femení ha fet les dues últimes temporades per intentar fer un salt de qualitat i poder competir de tu a tu contra els millors clubs del continent. Ara, amb l’objectiu complert i la primera Champions a les vitrines de l’entitat, hi ha partidàries al vestidor de passar pàgina i descobrir nous mètodes de treball en un moment en què l’equip haurà de defensar la condició de favorit. “No és un motí, però s’hi assembla”, descriuen fonts coneixedores del conflicte. Els pròxims dies seran crucials perquè Joan Laporta, que aquests dies viu pendent de l’assemblea i d’assegurar-se tant el fitxatge de Memphis Depay com la renovació de Leo Messi, estudiï la situació i hi intervingui per apagar el foc que hi ha a l’equip més exitós d’aquesta temporada en clau blaugrana.

Aplaudit pel seu estil de joc

El Barça femení ha sigut la millor representació esportiva del club aquest any, no només pels títols, sinó també per la forma d’aconseguir-los, fidel al joc basat en la posició, la pressió i la possessió. L’aposta per l’estil és precisament la que posa en relleu la tasca de Cortés, que va arribar a la banqueta de l’equip després de la destitució de Fran Sánchez a principis del 2019. Va assumir el càrrec amb 32 anys, quan només en portava dos al club fent funcions de scouter, i ara, malgrat haver acompanyat les jugadores a fer història, veu com el seu paper corre perill.

Si les tensions finalment acaben provocant la seva dimissió o el seu cessament, serà el segon entrenador de futbol que surt escaldat de la campanya després de Francesc Xavier Garcia Pimienta, del Barça B. Ronald Koeman, en canvi, resisteix al primer equip masculí.

stats