Apunts en calent

Tito Vilanova encara té raó: els apunts en calent del Reial Societat - Barça

El treballadíssim triomf a Sant Sebastià demostra que l"'invent" blaugrana encara depèn de la presència de Piqué

2 min
Gerard Piqué manant la línia defensiva en el partit del Barça a Anoeta.

BarcelonaVictòria treballadíssima al camp de la Reial Societat. Triomf balsàmic després d'una setmana tràgica. Resultat per sobre de tot. El joc, un altre dia. A continuació, els apunts en calent del partit.

Supervivència blaugrana. El Barça conserva la segona posició a la Lliga però no gràcies al joc realitzat, sinó a la capacitat de resiliència que va exhibir a Anoeta. Tota l'alegria que emanava dels plans de Xavi abans de l'aturada s'ha convertit en pastositat en aquest tram de temporada. La Reial Societat va pagar caríssim el gol concedit a la primera part, perquè a la segona es va refer amb el control de la pilota i va merèixer com a mínim empatar. Al davant va tenir un equip fos, sense idees, salvat pel desencert aliè, per les aturades de Ter Stegen i per la jerarquia de Piqué. Fins i tot coix el barceloní és el millor marcador de l'equip.

Milhomes Piqué. Va a la seva, un cop més. I se sap tan imprescindible que juga si vol, encara que arrossegui molèsties tan evidents com les que té a l'adductor. A banda d'aconseguidor professional, cosa que hem tornat a comprovar aquesta setmana, Piqué és un gran futbolista, però que pari atenció amb fer el milhomes, perquè ja té una edat i els problemes musculars poden anar a més si no es tracten correctament. Ara bé, el que ja queda demostrat és que part de l'"invent" del Barça de Xavi se sosté gràcies a ell. La mítica frase de Tito Vilanova després de la Champions del 2011 continua vigent. Quanta raó.

Sota mínims en defensa. Piqué fa més d'una dècada que lidera l'eix de la defensa blaugrana. I un dels que està cridat a agafar-li el relleu, Araujo, va caure a Sant Sebastià. Entre els problemes ja esmentats del central català, la nova lesió de l'uruguaià, que Jordi Alba nota el fet de no tenir recanvi i que Alves s'encamina cap als 39 anys, la línia de cobertura de Xavi acabarà la temporada sota mínims. Si vol rotar al mig, el tècnic no tindrà més remei que creure's Lenglet. I si té baixes a les bandes, haurà de recórrer a Sergi Roberto o Mingueza. Els esforços al mercat s'han de dirigir a tapar aquest forat.

Ni Haaland ni succedanis. Tot i que acusa el mal moment de joc que afecta l'equip, Aubameyang manté la punteria afinada. És un gran especialista. I si no marca més és perquè el Barça no genera tantes ocasions com fa algunes setmanes. A Sant Sebastià, a través del sempre obstinat Gavi, va rascar una oportunitat als primers minuts (després en vindrien poquíssimes) i era on tocava ser per finalitzar-la. Com qui no vol la cosa, el gabonès ja ha marcat nou gols a la Lliga en onze partits. És la irrupció realitzadora culer més instantània des d'Ibrahimovic. Per això m'hi refermo: ni Haaland ni orgues. El que cal és jugar millor.

stats