Apunts en calent

Amb tots vostès, la pitjor sortida assajada de la història: els apunts en calent del Barça-Alabès

La victòria blaugrana només serveix per recuperar Lewandowski i mantenir la distància amb el Girona i el Madrid

3 min
Els jugadors de l'Alabès celebrant el 0-1 a Montjuïc.

BarcelonaVictòria pobra del Barça contra l'Alabès a Montjuïc. Tres punts molt suats a la segona meitat, quan Robert Lewandowski ha marcat dos gols balsàmics per capgirar una primera part senzillament insuficient. Amb aquest marcador, els blaugranes mantenen el Girona i el Madrid a 4 i 2 punts, respectivament. A continuació, uns apunts en calent.

Un regal als 20 segons. El dia que el Barça havia de reaccionar, el dia que l'equip de Xavi havia de reconnectar amb si mateix, tornar a ser sòlid i reconciliar-se amb el joc de posició, resulta que la primera jugada des del servei de centre ha estat una pilotada llarga d'Iñigo Martínez per a Araujo, que ha corregut des del camp propi per despenjar la pilota al voltant de l'àrea rival. El pla no només no ha sortit bé, sinó que ha motivat una pèrdua de Gündogan i una fantàstica transició de l'Alabès, que ha aprofitat que Cancelo tancava de central (?) perquè el jove i cepat Samu superés Ter Stegen per sota de les cames. Si l'acció estava assajada, no l'entenc. Hi ha millors formes d'elaborar al minut 1, no?

Desdibuixat. El dia que el Barça havia de deixar enrere la frustració del clàssic, el mal partit a Anoeta i la desfeta preocupant a Hamburg, Xavi ha assegut Balde a la banqueta i ho ha provat amb Cancelo de lateral esquerre. El resultat ha estat força dramàtic, perquè el portuguès no sabia per on moure's, s'ha destorbat sovint amb Joao Félix i, a sobre, ha obert un forat enorme a la seva esquena perquè l'Alabès generés perill. L'ex del City va aterrar a Barcelona com un prodigi que havia de corregir una mancança històrica, però amb el pas de les setmanes, combinat amb altres factors, s'ha convertit en el clàssic jugador que només fa goig quan rep la pilota. Col·lectivament, el seu impacte no és satisfactori.

Kounde, el millor lateral dret. El dia que Lewandowski havia de trencar la seva pitjor ratxa en més d'una dècada, el polonès ha empatat el partit amb un gol de cap només a l'abast d'un especialista. Tot i això, em vull fixar en la centrada, obra d'un Kounde que ha iniciat el partit jugant de central dret. Veient com patia amb Samu en tots els duels cos a cos, Xavi li ha fet el favor de col·locar-lo de lateral, des d'on minuts després ha pogut activar el seu bon peu per servir l'1-1. El canvi ha mogut a l'eix Araujo, que sí que ha mantingut a ratlla el corpulent punta de l'Alabès. Sí, sabem que Kounde prefereix jugar de central, però hi ha una màxima irrefutable: el millor Barça de Xavi és amb ell obert a la dreta. Cancelo no ha variat aquesta tendència.

Una altra bala superada. El dia que el Barça recuperava Pedri com a titular a la sala d'operacions, el canari ha perdut 12 pilotes només a la primera part. Serveixi aquesta dada per il·lustrar com ha estat de pèssima l'actuació dels blaugranes durant els primers 45 minuts. Després del descans hi ha hagut reacció, però més per geni i intensitat que no pas per futbol. La proposta de joc ha continuat sent discreta contra un oponent cridat a lluitar per evitar el descens. L'única lectura positiva és que Lewandowski torna a marcar gols de dos en dos. Dit això, ja queda menys perquè De Jong torni a jugar. Pel que fa a Xavi, esquiva una bala gràcies al resultat i guanya temps perquè el seu equip torni a tenir sentit.

stats