Barça
Esports Barça 30/12/2022

L'Espanyol es planta perquè Lewandowski podrà jugar el derbi

El Barça aconsegueix la cautelar perquè el polonès pugui enfrontar-se aquest dissabte a l'Espanyol al Camp Nou

3 min
Robert Lewandowski, protestant a Gil Manzano

BarcelonaRobert Lewandowski podrà jugar el derbi d'aquest dissabte contra l'Espanyol. Tot i estar sancionat per tres partits després de la targeta vermella a Pamplona i de la consegüent protesta a Jesús Gil Manzano, el davanter centre polonès ha aconseguit la suspensió cautelar del càstig i podrà ser a la gespa del Camp Nou en el darrer partit del 2022 a l'estadi blaugrana (14 h, Movistar LaLiga). Així ho ha comunicat el Barça aquest divendres a través dels seus canals oficials. Xavi Hernández també s'ha felicitat per la notícia en roda de premsa: "Estem molt contents, la sanció és desproporcionada". Per la seva banda, l’Espanyol ha manifestat el seu malestar i no enviarà representació a la llotja com a símbol de protesta.

La mesura arriba gràcies al Tribunal Central Contenciós de Madrid, que concedeix el permís després que el TAD (Tribunal d'Arbitratge Esportiu) confirmés la sanció imposada pel Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i posteriorment ratificada pel d'Apel·lació, que pertany al mateix estament. Que Lewandowski pugui jugar contra l'Espanyol no significa que els òrgans sancionadors li hagin tret la sanció. El que ha passat és que un tribunal ordinari, d'instància superior a un d'esportiu, ha aturat l'expedient. El Barça, liderat per Pere Lluís Mellado des dels seus serveis jurídics, ha jugat amb els temps per aconseguir un perdó momentani.

Lewandowski era baixa per jugar contra l'Espanyol, l'Atlètic de Madrid i el Betis a la Lliga, però ara podria jugar algun d'aquests partits si la mesura prospera més enllà del derbi. De fet, com que ara venen dies festius, el procediment es pot allargar més dies del compte i el jugador podria participar també, en virtut d'aquesta novetat, en el complicat compromís de diumenge de la setmana que ve al Cívitas Metropolitano. Després compliria la sanció contra el Betis, el Getafe i el Girona en un mes de gener en què l'equip de Xavi també disputarà la Copa del Rei i la Supercopa d'Espanya.

Per tocar-se el nas

El vigent Bota d'Or va ser castigat amb tres compromisos per la doble targeta groga que va veure al camp de l'Osasuna el dia 8 de desembre i, sobretot, per la seva posterior protesta a Gil Manzano i els seus ajudants. L'ex del Bayern va tocar-se tres vegades el nas de camí al vestidor i va assenyalar cap a la gespa. La seqüència la va reflectir l'àrbitre extremeny a l'acta del partit: "Un cop expulsat, i quan es dirigia cap a la sortida del camp, el futbolista va fer dos cops un gest de desaprovació de la decisió arbitral, consistent en acostar el dit al nas i apuntar després amb el polze amunt. Quan ja marxava del terreny de joc, va repetir novament el gest mirant cap a l'assistent número 1 i cap al quart àrbitre".

"Puc acceptar la segona targeta. No tinc intenció de fer falta, però, veient el vídeo, entenc que em puguin ensenyar la groga. Ara bé, el gest que faig després no anava per a l'àrbitre, sinó per a l'entrenador [Xavi]. Hi ha una diferència molt gran [...]. Ja em va advertir que això passaria, en vam estar parlant. Que si veia una targeta havia d'anar alerta. I quan em va expulsar vaig pensar en el que m'havia dit, i per això em vaig dirigir a ell, per dir-li que havia tingut bon nas", va justificar el màxim realitzador europeu l'endemà que Gil Manzano publiqués l'acta del partit.

L'Espanyol es planta i no anirà a la llotja del Camp Nou

"Davant la injustícia i el greuge que en la nostra valoració representa la decisió del Tribunal Central Contenciós de Madrid a 24 hores d'un partit i, tenint en compte el perillós precedent per a l'equitat de la competició que representa aquesta via i aquesta decisió, el club ha decidit no tenir representació institucional del RCD Espanyol en el partit de lliga a disputar demà en l’Spotify Camp Nou", ha dit el club blanc-i-blau en un comunicat. "Entenem que més enllà de la resolució i del cas concret, s'estableix un precedent absolutament nociu per a LaLiga en conjunt i per a tots els clubs que en formem part. En aquest sentit, s'estan valorant per part dels serveis jurídics del club tots els aspectes legals al nostre abast per a defensar els interessos de l'entitat i dels seus aficionats. Des de la responsabilitat, fem una crida als organitzadors de la competició i a la resta de clubs participants perquè analitzin les implicacions que aquest precedent estableix per a tots", afegeix l'escrit de l'entitat.

stats