LLIGA DE CAMPIONS
Esports Barça 05/05/2015

Xabi Alonso: "Hi ha en joc una final de Champions. No hi ha millor motivació que aquesta"

Els jugadors del Bayern Xabi Alonso i Manuel Neuer han atès els mitjans de comunicació a la prèvia del partit contra el Barça al Camp Nou

Martí Molina
2 min
Xabi Alonso / GETTY IMAGES

BarcelonaXabi Alonso i Manuel Neuer han estat els dos jugadors del Bayern Munic encarregats d'atendre els mitjans de comunicació a la prèvia del partit contra el Barça, al Camp Nou. "He jugat moltes vegades contra el Barça però aquesta és diferent, perquè vinc amb la samarreta del Bayern. És un gran repte", ha dit Xabi Alonso.

El jugador basc, ara a les files del club bavarès, havia defensat la samarreta del Madrid i havia tingut alguna acció polèmica. "Estem centrats en el partit, no en les coses que van passar fa temps", ha respost d'entada, i també s'ha pronunciat sobre el fitxatge pel Bayern (a petició de Guardiola) degut als enfrontaments previs. "Amb Guardiola havia tingut la relació habitual amb un entrenador rival. A partir del fitxatge sí, tenim més relació i treballem colze a colze. Ara lluitem per un objectiu comú".

Alonso ha reconegut que aquesta semifinal contra el Barça és "una grandíssima oportunitat" per intentar guanyar una nova Champions i que això passa per sobre de qualsevol altra qüestió. "Motivat per eliminar el Barça? Hi ha en joc una final de Champions, no hi ha més motivació que aquesta".

Un dels reptes del conjunt bavarès serà el d'intentar mantenir la porteria a zero. "Parar Messi? Sabem que és difícil, però evidentment ho intentarem", ha dit Alonso, que també s'ha pronunciat sobre el tipus de partit que preveu. "Només hi ha una pilota i només la pot tenir un equip. Sabem com juga el Barça però nosaltres també volem fer el nostre joc".

L'estil de joc i el perill en atac del Barça també ha estat un tema que ha respost el porter Manuel Neuer."Esclar que conec aquests jugadors, amb ells tot és possible". I sobre el sistema de joc, ha afegit: "Nosaltres no volem tancar-nos al darrera. Volem atacar, volem marcar un gol. No es tracta d'una defensa de 3, 4 o 5. No defensarem".

D'altra banda, s'ha referit al porter blaugrana Marc-André ter Stegen, el seu compatriota, que aquest dimecres defensarà la porteria blaugrana. "Ter Stegen és un porter excel·lent, va molt bé amb els peus, sap llegir molt bé el partit. No ha arribat encara al seu límit. És molt jove, encara pot millorar".

stats