Barça
Esports Barça 04/10/2022

"La indignació em pot": Xavi esclata contra l'arbitratge a Milà

"Marxo molt enfadat perquè és una injustícia: no entenem res", clama el tècnic blaugrana

2 min
Slavko Vincic després d'anul·lar el gol de Pedri per unes mans d'Ansu

BarcelonaIncredulitat al Barça per l’actuació de l’àrbitre eslovè Slavko Vincic. L’equip de Xavi Hernández no va fer un bon partit a Milà, però l’actuació dels col·legiats -tant Vincic com el seu col·lega al VAR, Pol van Boekel, el mateix que a Munic, d’on el Barça també va marxar molest- va indignar pel seu biaix. L’acció en què Dumfries toca la pilota amb la mà dins de l’àrea -minuts després d’anul·lar un gol a Pedri per unes mans involuntàries d’Ansu Fati- va provocar una profunda indignació en els jugadors i el cos tècnic. 

“No entenem res. No entenem res”, repetia Xavi, molest i decebut, tot just després del partit. “Estic molt enfadat perquè és una injustícia. Ja ho he dit altres vegades: els àrbitres s’haurien d’explicar. Per què no pita el penal? Per a mi és claríssim [en referència a les mans de Dumfries]. Però és que això ho hauria de sortir a explicar l’àrbitre. Jo li he demanat explicacions després del partit i no l’he entès; doncs encara marxo més enfadat i amb una sensació més gran d’injustícia. És cert que no hem estat bé i que no hem fet un bon primer temps, però avui la indignació em pot”. 

En la mateixa línia s’havia expressat, minuts abans, Sergi Roberto: “Cada any estan canviant el criteri. Ni els jugadors ni els mateixos àrbitres saben què es pita i què no. Ens anul·len un gol per mans i després ens en treuen un altre en una jugada molt semblant. Marxo emprenyat, per això i per la derrota”. Roberto també va recordar que els havien explicat als jugadors que si hi ha mans involuntàries (com les d'Ansu) i l'acció acaba en gol d'un altre jugador (Pedri) la diana no seria anul·lada. No va ser aquest el criteri que es va seguir ahir a Milà.

Més enllà de l'arbitratge, tant el reusenc com Xavi van admetre, també, que fins a la darrera mitja hora no van jugar bé. “No podem fallar més”, va dir el tècnic.

stats