Futbol
Esports Barça 05/01/2024

Xavi ja no només s'atreveix amb João Félix: els apunts en calent del Las Palmas-Barça

Victòria 'in extremis' gràcies a un gol de penal de Gündogan el dia en què el tècnic deixa clar que el portuguès ha perdut el lloc a l'onze

2 min
Perrone i Lewandowksi

BarcelonaEl Barça enceta l'any amb una victòria molt soferta davant el Las Palmas, un dels equips de moda de Primera Divisió. El Reial Madrid i el Girona, primer i segon respectivament, seguiran a set punts gràcies a un gol de penal in extremis d'Ilkay Gündogan. La primera part blaugrana, amb cap rematada a porteria, va tornar a ser dantesca. L'equip no té un problema d'actitud, sinó de futbol. A continuació, quatre apunts del duel entre el Las Palmas i el Barça.

García Pimienta, de les paraules als fets. En la prèvia del partit, sorneguer, García Pimienta, havia agraït a Joan Laporta "estar on és ara". Va ser un dard enverinat, perquè va ser el president blaugrana qui va decidir no renovar el vincle de Pimi com a entrenador del filial blaugrana, on el tècnic feia una pila d'anys que hi era i acaparava elogis per la seva tasca com a formador. Pimienta va començar la seva aventura professional lluny de Barcelona a Gran Canària, ha pujat l'equip a Primera i va tenir el Barça contra les cordes durant força estona amb un equip plagat d'exblaugranes com Munir, Sandro, Mika Mármol i Marc Cardona.

João Félix dona la raó a Simeone. L'atacant portuguès va sortir per la porta del darrerre de l'Atlètic de Madrid perquè l'entrenador argentí es va cansar del seu poc compromís defensiu i dels seus tics d'estrelleta. La trencadissa era tan evident que a l'estiu el mateix jugador va fer públic el seu amor pel Barça, malgrat que va haver d'encetar el curs amb els matalassers. Va forçar la màquina per venir a Barcelona (una estratègia del seu representant Jorge Mendes) i Laporta era molt optimista amb la seva cessió. Molt més que Xavi, que mai va veure clara la seva arribada i que, com Simeone, també se n'ha afartat. Ferran Torres ja li ha passat per davant.

Xavi ja s'atreveix amb Lewandowski. Si bé Xavi ja va picar la cresta a Félix canviant-lo al descans contra l'Almeria i no fent-lo jugar fins al minut 70 contra el Las Palmas, amb Lewandowski la situació és diferent. Per ascendència i perquè és un actiu que cobra uns emoluments de 26 milions bruts en benefici d'un contracte ascendent. Però és que no està gens fi i la seva presència comença a ser insostenible. Fins ara ho jugava tot, s'arrossegués o no (això li va costar una bona esbroncada contra l'Almeria), però sembla que Xavi ja s'hi atreveix. El va canviar al 70 i va ubicar Ferran en punta. Vitor Roque entraria després. El brasiler té molt per aprendre (va fallar un gol cantat), però va ensenyar una energia que fa massa temps que se li troba a faltar a Lewandowski.

João Cancelo, adeu a la Supercopa? Mala pinta la lesió del portuguès. Després d’una estrebada en una disputa fortuïta amb Perrone, Cancelo va començar a fer gestos de dolor. Va intentar continuar, amb un embenat compressiu que li va fer in situ el doctor Ricard Pruna al genoll esquerre, però va acabar demanant el canvi poc després. Aquest divendres passarà més proves mèdiques a Barcelona. “Hem d’esperar, però en principi no sembla greu”, va dir Xavi. Dijous vinent els blaugranes s’enfronten a l’Osasuna a les semifinals de Supercopa.

stats